Äntligen!!!!!

Varmt och skönt, badväder men inte fiskeväder. Simma med småborrar vid bryggan går bra, gäddorna står djupt så ni behöver inte vara oroliga!

I måndags satt jag och skrev med Makke på messenger, han har sin kompis Anders på besök som var sugen på lite fiske. Själv skulle han jobba och visst var det OK att hänga med mig på ett pass, Lena skulle till Umeå och Felix lekte med grannkompisen Linn. Jag åkte ut på sjön, i väntan på Anders så jiggade jag efter abborre som varit på hugget tidigare under dagen. En liten stackare som besökte mig i båten fick simma tillbaka. Till slut stod han där på bryggan så jag svängde dit och hämtade upp honom. En trevlig kille på besök och så mycket mer om det här passet är det inte att berätta, vi pratade iaf och hade trevligt. Fisket ”SÖG” och var totalt uselt, Anders fick en liten liten liten abborre när vi ”fultrollade” oss fram över sjön. När vi avslutade blev jag skjutsad till stugan och kvällens fiske var bara att glömma!!
DSC05140_1.JPG
Trollingborre (Foto: Mats Söderholm)
Efter lite familjepyssel och lite plask i olika sjöar var jag oerhört peppad på att åka ut igen. Jag övertalade Lena och vi sa godnatt till Felix, Affe och Elsa. Vi riggade spöna med varsin wobbler, jag tog en ”Westin firetiger” och Lena fick min blå ”Cisco kid” som gett resultat tidigare. Vi åkte över sjön och ekolodet är sämre än vanligt så jag vet inte vad jag ska göra? Vi kom fram till grundet utan någon känning på våra wobblers. Lena maskade på pimpel och metspöet, jag började direkt jigga och krokade snabbt en borre samtidgt som hon sa ”ojdå” och visade upp en 300 grams abborre! Det blev ett 10-tal fina matfiskar innan den råa nattkylan sakta frös ner oss.

Jag tankade motorn innan vi begav oss hemåt, vi la ut betena och det dröjer inte länge förrän Lena´s spö står i en kraftig böj! Botten säger hon och jag förbannar mitt ekolod som inte följer med som det ska. Nåväl, ut med grejorna igen och motorn puttrade på. Jag ökade farten lite, tänkte att jag kanske kört FÖR sakta i den varma sjön som håller ca 20 grader överallt. Vi körde över Tarmgrundet utan känningar och fortsatte mot en spännande djupkant vid ett grund fullt med abborgräs. Håll i spöt sa jag till Lena, här står det fisk! Jag hinner bara säga det så rycker MITT spö till! En gädda som verkar komma full fart underifrån och attackerar mitt bete. Midnattsgäddan gör ett häftigt hopp långt ifrån båten och sticker sen rakt ner mot botten. Jag bad Lena ta fram kamera, karpsäcken och vågen. Den här skulle vägas!! En härlig fight blev det och tillslut lyfte jag upp gäddan, krokarna satt illa så jag var väldigt snabb och fick bort dem. De satt farligt nära min handled när jag höll den i gälgreppet!
10_07_15_038_1.jpg
Trollinggädda (Foto: Lena Sjöblom)
Allt gick smidigt och bra, Lena börjar bli ganska rutinerad men muttrade lite surt att hon aldrig fick något?? Jag sänkte ner karpsäcken med gäddan i vattnet så den fick vila medan vi ordnade allt. Jag vägde den till 5 kg i säcken och efter en snabb fotosession så plaskade den piggt tillbaka!! Äntligen en 5 kg´s gädda i båten igen, det var ett tag sen!!

Idag blir det åter till Umeå men jag räknar med at vi är i Tavelsjö på söndag igen? Kanske blir det ”metal” på Trädgården på lördagkväll, vem vet? Tant Uldrika kommer hem från Jönsköping på semester så jag kanske får åka hit själv??

Skitfiske
M

2 kommentarer

  1. Hej Sune!
    Svaret är NEJ!! Jag har haft semester men samtidigt arbetat med ett projekt som snart lanseras, jag har fiskat och skrivit ett par artiklar samt jobbat med en egen hemsida. Det kommer mera!
    M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *