Nej Nej Nej

Är det slut nu, är verkligen vintern på väg? 

Nu är det sorg för många sportfiskare dvs de som inte gillar isfiske. Vilken tur för mig och många andra att vi gillar att sitta på isen. Vindarna blåsande runt våra flytoveraller. Den sköna tystnaden som omsluter en och ger huvudet lugnoch ro. Robert har det lite kämpigare, han är mer en! Han är inte speciellt aktiv med spöet under vintetåret, han är desto aktivare med kameran.  

Det sista fiskepasset gjorde jag förra onsdagen, en heldagstur i älven med Micke och Henke. Fisket var uselt men vi hittade tillslut några varma vikar där gäddorna stod. Det gav mig fyra gäddor med en topp 6,60 kg.

(Foto: Mats Söderholm)
Henke fångade fem och Micke slemmade upp två stycken. Makke och Simon avslutade sitt båtfiske i Tavelsjö igår. Jag stod på gården med kikaren och följde dem då och då. Rapporten jag fick senare var NOLL fiskar i båten och de hade inte ens haft ett ”pill” på wobblerna.

Det verkar bli lite varmare på dagarna framöver men tyvärr är det för kallt på nätterna. Förmodligen så kommer det att vara för mycket is kring ramperna och då får vi aldrig i båtarna. Det blir en tripp till  4 säsonger för service och förbereda den för vintern.  

Vintern kommer att bli spännande, en ordentlig satsning på lake, sik, abborre och självklart ska jag fiska gädda. Det blir några veckor att putsa och rengöra en massa jerk och haspelrullar. Förberedelserna för vinter kommer självklart att göras. Ismetesrullarna ska ha nya linor, tafsar ska knytas, vippor, pinglor och tänger ska passas ihop så att de visar det minsta hugg.

Nu blir det det dock återhämtning och vila för kroppen.

M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *