Ja Ja Ja

Det verkar bli en bra start på vintern, inget skitväder och en massa snö som förstör isarna?

Förra veckan var tung, nu har jag dock sansat mig. Motivationen har återkommit, en artikel är klar och några till är i sin linda. I helgen åkte båten in i en lada över vintern. Den kommer att ha det bra där och det blir enkel att få ut den tidigt till våren! Halva Tavelsjön var lagd på de grundaste områdena så det är en bit kvar till det blir ismete där.

I helgen blev det också en massa service på rullar och spön. Linor sågs över och jag smörjde upp allting så att de kommer att kasta bra till våren. ”Amborna” jag har till ismetet såg också över. De kommer snart att få ny 0,20 nylonlina för att använda till abborrfisket. Snart landar det mer utrustning, Filip som är i USA skickar snart hem ett gäng  linräknarrullar. De kommer att användas till ismete efter gädda och trolling till våren. De rullarna kommer att laddas med 0,40 nylon på fyra nya spön jag köpt.

Jag har fixat några ”rigbins” och tafsar i olika grovlekar. Bra att ha lite olika storlek på krokar och vajer beroende på betesfisk som jag får tillgång till. En ”rigbin” är en förvaringslåda som man rullar upp tafsarna på. Då slipper man trassel med krokar och vajer som annars är FÖR vanligt!

Ja, ja, ja !! Isarna som sagt verkar kunna bli riktigt bra i vinter, inga plasklager och en massa snö att pulsa genom. Filip, Jonte och Jesper gjorde tydligen ismetespremiär i helgen med ca 20 landade gäddor där största var kring 7 kg. Makke är också sugen, Robert har öppnat lite för att göra några pass men kameran kommer säkert att smattra mer?

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *