Första ismetet

Frestad av Makke och längtan efter att komma ut och fiska igen blev så stor.

En dag med plock och städning frigjorde en dags fiske. Makke hämtade mig 05:45 på morgonen, vi styrde mot Berghem för att hämta Markus B. En fullproppad bil med pulka, isborr, ryggsäckar och massor av spön. Makkes stridsvagn banade väg mot det aktuella vattnet. Markus och jag fick gå sista biten i oron att köra fast.

Baslägret bestämdes och jag började pilla med vippor, bjällror, tafsar och spön. Brådskan var inte så stor och jag satte mig med en kopp kaffe. Gliringarna haglade som vanligt och det blev några härliga skratt. Jag ismetar ”oldschool” och passade på att dömma ut de andra två. Deras alla nymodigheter som nappalarmi olika färger och andra grejor som jag glömt namnet på. 

(Foto: MatsSöderholm)
Jag borrade snabbt tre hål och agnade  med mina små ”deadbaits”. Det gick relativt snabbt och jag var klar långt före de andra. Det borrades och pep lite överallt och  man visste inte om det var hugg eller testkörningar av larmen. Dagsjuset bröt igenom och vi var alla riggade, peppade och klara för lite drillning! Ca en timme senare så ramlar två grabbar till ut på isen. Det såg ut som att Jesper och Jonte drog en hel husvagn bakom sig.

(Foto: Mats Söderholm)
De tog ganska lång strund innan det hände något, Markus tog den första som inte var alltför stor. Jesper och Jonte fick springa benen av sig. Fällning efter fällning hade de och det drillades fisk regelbundet. Vi satt och tittade på dem och började misströsta. Ett av Makkes larm pep enträget, vi gick dit och han laddade för mothugg. Krokade fisk som blev den största för dagen på 8 kilo, Jonte var inte långt efter med 7,70 kilo någonting.

(Foto: Mats Söderholm)
Själv blev jag utan, en vindfällning gjorde att jag fick springa lite. Det var ändå väldigt skönt att komma iväg. Roliga människor att fiska med, dödligt allvar samtidigt mycket glimten i ögat. Tyvärr verkar det bli mycket kallt framöver med en massa snö. Det blir inte bra att vara ute då, för kallt både för fisken och mig. Hoppas bara att det inte blir så mycket snö, isen i Tavelsjö måste få lägga ordentligt! Issörjan förra året var inte rolig men det blir säkert bra!!??

Min nya Crossflow flytoverall som jag hämtade på Blixt fungerade dock alldeles utmärkt. Nu ska jag bara trycka umeafishing.se på den så är den komplett!!

Skitfiske!

M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *