Nytt år


Ett otroligt år är till ända. Det är bara att öka, gamla meriter räcker inte!

En ny och MIN  klubb, målvaktstränare i  Umeå IK och Umeå FC. En hälseneruptur i slutet av januari förstörde isfisket, jag missade dock inte en träning! Resan till paradiset Maldiverna där jag lärde känna Farbror Kalle, Matti med familj, Antti, Dunga, ”Brownshirt”, ”Lampard”, ”Arsenal”, ”Liverpool” och många fler fantastiska människor i ett land som hotas av vår förbrukning. De guidade mig också till min första tropiska fisk. En triggerfish (rondo rondo) blev det. 

(Foto: Matti Kontsas)
Planerna på min firma umeafishing.se tog fart och Fredrik Leek hjälpte mig enormt mycket. Hemma till påsk och mitt kära Tavelsjö, första ismetet för året som gav gäddan på 16400 gram. Officiellt valde jag fotobeviset på 16100 gram pga dåliga förberedelser. Vem kunde dock ha anat att mitt livs gädda skulle ta den mört jag agnat med?

Vårmadamen (Foto:Lena Sjöblom)
Svärfars båt sjösattes och och motorhaverierna löste av varandra. Trollingfisket  lärde vi oss rejält, självklart fanns all annan utrustning med. Sommarfisket med Umeå IK var grymt roligt. Pernilla drillade gädda från en flotte, Elin och Hanna kissade nästan på sig när jag själv landade en kilosfisk. Den lilla fyra hästarn på båten gjorde ett bra jobb men fixade inga större fiskar åt oss. Under hösten upptäckte jag ett nytt fiske efter abborre. Dropshot gav mig härliga fighter med starka abborrar.

Hösten närmade sig och jag hade fiskat mycket med Kent i hans Linder Arkip 460. Jag såg över min ekonomin och jag hade utrymme till ett köp, båten beställdes och Peter gav mig ett fantastiskt pris.  Timmarna blev många både i älv, hav och sjö. Hösten kryddades med återfångsten av min vårmadame. Hon hade ätit upp sig en del och vägde nu 16580 gram. I älven drillade vi återigen öring efter två år av misär. Lena drillade sju  och jag tre stycken.

Höstmadamen (Foto: Lena Sjöblom)
Kylan under hösten slog till snabbt och hårt. Helt plötsligt ställde jag in båten i en lada för vintern. Isarna la och snön höll sig bort, kärnisen fick ett bra fäste över våra vattendrag. Året avslutades med några ismeten och lakpimpel bla med TV4 Umeå , Robert, Makke, Blaze och familjen mfl. Totalt har jag fiskat ca 400 timmar under 2010, antalet fiskar skulle jag också kunna räkna på men det orkar jag inte. Statistik är roligt som ni kanske förstår 😀

Gamla meriter kan man leva på en period men inte för evigt. Alltså siktar jag på att utöka fångsterna och fisketiden. 2011 kommer jag endast träna Umeå FC vilket frigör mer tid till firman för skrivande och fiske!

Jag önskar er ett

GOTT NYTT FISKEÅR

2011 

M
umeafishing.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *