Riktig is med kompisarna

Praktfiaskot efter helgernas usla blötisfiske gjorde att jag sökte mig till andra isar.

Kraftigt besviken på den lilla fisketid jag hade i Tavelsjö drog mig återigen mot lakisen. Både Robert och Makke undrade om jag skulle ut och fiska lake i veckan. Det hade jag verkligen tänkt. Det trevliga fisket och beställningen från Anders lockade mig. Samtidigt som jag sökte lite energi efter tre dagars arbete. Jag försökte locka med mig Lena men hon var trött. Felix var peppad och bjöd med sin komips Ludvig som tackade ja och verkade väldigt nyfiken på att prova.

Efter en god soppamiddag med familjen packade vi in oss i bilen. Ludvig var ”övervänt” och färden gick snabbt mot isen. Makke, Robert och Magnus var redan där. Under promenaden ut så var det några till ute. Gotthardsson den lilla spjuvern från Tavelsjö, jag spelade fotboll med honom i Tavelsjö i början på 90-talet. Han var inte så liten längre, vi snackade en stund och sen var det dags att doppa betena igen.

Totalt hade vi 12 krokar i vattnet, 6 st ismetesspön och 6 st pimpelspön som dunkade i bottnen. Magnus hade tagit en redan när vi kom ut och ganska snart fick han en till. Makke blev jätteglad då det skulle bli en utmärkt betesfisk till ismetet efter gädda. Tiden gick och det var fruktansvärt trögt. Något ”pill” här och där men inga krokade fiskar. Det smäller till bakom oss och Magnus får fällning igen på sitt ismete. I pannlampans sken ser jag att det är en bättre fisk. Tre lakar kom upp och alla togs av ett spö, vad är det som händer med fisket. Vart har dem tagit vägen?

Vi började alla bli lite småfrusna och vi bestämde oss för att åka hem. Magnus och Robert körde Innertavlevägen och vi körde E4:an. Strax innan Dåva blev vi omkörda av brandbilar. Instinktivt saktade jag ner och förstod att det hänt en olycka. Mycket riktigt så blev vi stannandes bakom en brandbil som spärrat vägen. En singelolycka  med en bil som sladdat in i mitträcket. När vi sen sakta körde förbi var hela förarsidan intryckt, Jag hoppas verkligen att föraren har klarat sig utan svårare skador men det såg inte bra ut 🙁

Vi kom hem senare än tänkt men vad ska man göra? Felix gick och lade sig och jag startade datorn och tänkte skriva här. Två meddelande poppade upp på messenger. Magnus och Robert hade blivit oroliga, de hade sett lokaltidningarnas skriverier på webben om olyckan. Det är kompisar det!! Jag är glad att jag lärt känna dem, jag skulle ha gjort likadant! Vi måste bry oss om varandra!!

Tack för omtanken grabbar!! 😀 

Mats
umeafishing.se

1 kommentarer

  1. Tjena!
    Större, men mindre än du, fast kanske starkare.
    Blev 8 st lakar mellan 0,7-1,2 kg. Ingen pytte till Makke.
    Kollade in hemsidan. Helt rätt, man lever bara en gång. Kan ju aldrig bli bättre än att försörja sig på ett sådant själavårdande yrke. Lycka till, hoppas jag får leja dig någon gång!
    Vi hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *