Nästan full

Den värsta kylan verkar ha åkt förbi oss. Man kan ju alltid hoppas, februari kan ju vara kallt så det är bara vänta och se.

Jag gillar att testa nya saker. I helgen fick jag en vision om hur jag skulle lyckas med ett ismetestackel till lake. Lena jobbade så jag fixade middag till Felix och mig. Inga fiskekamrater hade möjlighet att åka med. Det gjorde inget, jag var peppad att prova mitt tackel. Min enda oro var att bilen skulle strula så att jag inte skulle kunna ta mig hem. Det är någon jävla fläkt som tömmer bilbatteriet på ström. Det är ju inte riktigt så att fläkten måste kyla av motorn denna årstid, den startar iaf och jag vet inte vad jag ska göra? HJÄLP!!

Peppad satte jag mig i bilen, ett extra batteri som skulle funka som startbatteri dumpades i skuffen. Alla grejor packades samtidigt. Det kändes riktigt skönt med några timmar själv på isen. Väl framme så var snövallarna enorma och jag klättrade över med lite möda.Isen hade börjar bli blöt precis som i Tavelsjö, vad beror det egentligen på?

200 mm borren gjorde rätt smärtfritt två hål i isen. Min tennisarmbåge smärtade men det fungerade ändå. Jag riggade ismetespöet och började pimpla. I 45 minuter satt jag där och inte ett pill. Helt plötsligt ljusnade det!  Vad händer tänkte  jag och tittade upp mot himlen. Månen var nästan full, här sitter jag alltså och följer inte mina egna råd i artikeln jag hade i VF. Äsch, skitsamma tänkte jag och ville överbevisa alla teorier.

Jag flyttade mig några 100 meter uppåt och borrade nya hål. Månen lyste starkare och jag fortsatte nöta. Sänket dunkade i botten och vippan på ismetet pekade rakt ner i hålet utan fällning. Det var absolut dött. Vad gjorde jag för fel, jag satt på ett godkänt ställe men var ändå utan fisk. Känslan av misslyckande började infinna sig, klockan närmade sig 21:15 så jag packade ihop. Självklart skyllde jag på månen och allt annat. När jag kom hem på kvällen fixade jag till två nya tackel så nu ska jag fan fiska lake!!

Om det fungerar så åker jag ut på onsdag med tre ismetesspön och pimpelspöet, då ska de upp. Fullmåne eller inte!!

Mats
umeafishing.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *