Nya beten


Det var ett skönt träningspass i helgen, det som lockar mest är öppet vatten.

Jerkbait är det roligaste fiskesätt jag vet! Ni som följt mig vet att jag valt att inrikta mig på custombyggda beten. Handgjorda beten gjorda med stor precision av killar runt hela Sverige. Tyvärr verkar det inte var några tjejer som håller på och bygger. Det finns tjejer som fiskar varför är det inga som bygger?  

Jag skickade fyra paket före jul med Birkans beten till olika customare. I måndags återkom det tredje paketet. Stampe meddelade i fredags att han skickat min Ytail och Gtail.  Lite moddade blev de men jag är grymt nöjd med dessa också. Nu väntar jag bara på att Wolfcreeks och Blaze målningar ska landa i hangbagen!

Birkan a la Stampe guldsarv Ytail


Birkan a la Stampe blå/silver Gtail

Wolfcreek har varje år en tävling på hans hemsida, tre beten i vinst på största gädda tagen på något av hans beten. 2009 satt jag i Makkes båt och dängde, jag kastade ut och Makke kastade i samma ring som mig. Det högg en storgädda på 11,9 kg som han vann några beten på. Året blev 2010 och helst plötsligt stod jag där som vinnare själv. Förra veckan fick jag en avi om ett paket som jag skulle hämta. Pulsen ökade, Anders som han heter hade sagt att han skulle ge mig några beten extra. Det är den största dokumenterade gäddan på hans beten så han är jätteglad!!

(Foto:Lena Sjöblom) 16;58 kg på Skinny wolf small mouthbass
Jag gillar naturliga färger på mina beten, när jag pratade med Anders och fick jag välja lite själv. Jag valde då en mört , en abborre och en blåmört, den sista är väl inte naturlig men blått har krokat fina och många gäddor!

(Foto: Mats Söderholm) Skinny wolf

(Foto: Mats Söderholm) Reverse skinny wolf 

Jag kan knappt vänta till båten åker i vattnet, förhoppningsvis kring påsk?

Mats
umeafishing.se

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *