Kanonis

En sväng till Tavelsjö, stugan och isen fick sig ett välkommet besök!

Nu är det länge sen jag skrev, jag har helt enkelt inte haft tid. Balans i livet är viktigt, fisket är viktigt men jag har inte hunnit ut något. Ja, ok då! Något lakpass har det blivit men inte många fiskar. Många möten har jag haft sista veckorna, arbetet med Umeå Fishing går famåt i lagom takt. Jag är bra i fas, och mina ideer och tankar somvi diskuterar är helt rätt i många fall. Mer säger jag inte, går många av mina planer i lås får ni veta det. 

Det är ca en månad sen vi lämnade stugan efter ett härligt nyårs och trettondagsfirande. Vi åt och drack gott som vanligt. Vädret var bättre än många år och vi kunde vara utomhus en hel del. Allt jobb vi gjorde med skottning och skoterspår var totalt bortblåst. Det är enda nackdelen med läget, vinden driver snön men det är bara bra träning att skotta upp igen. Ska man bo där så behövs det verkligen en snöslunga eller en traktor som kan hålla bort gångar och infarter.

Lena och jag gick ut på isen, målet var grundet där jag tog min storgädda på jerk i höstas. Lagom mycket snö och massor med skoterspår gjorde det grymt lätt att promenera ut. Jag borrade första hålet och lodade till ca fyra meter. Perfekt i kanten på grundet, de övriga två hålen följde kanten in mot grundet. Jag riggade ett spö med glidande bottenmete och de andra två som vanligt.

Lena drillade som vanligt upp betesfisk åt mig, en lite abborre hängdes på kroken. Själv pimplade jag upp två till som hamnade i hinken som jag bar till spöna. Jag pimplade lite och borrade ett gäng hål. Isen var kanon, allt det blöta från trettonhelgen var borta. Bra kärnis med ett mellanlager och is med snö på. Lite kämpigt var det i slutet men inte så farligt. I väntan på hugg roade jag mig med kameran. Jag behöer ett gäng bilder till några artiklar jag arbetar på. Februarisolen gjorde ett bra jobb och gav mig några schyssta bilder.

(Foto: Mats Söderholm)
Betesfisken simmade ivrigt i några timmar, någon gång var det lite mer aktivitet men inga påslag. Ett bittert bompass förutom de småborrar som ska bli kattmat. Det var dock sköna timmar, tyvärr var alla skoteråkare ute idag också. Det var inte lugnt på isen, en massa motorvrål och avgaser förstörde känslan lite. Nåja, det var en härlig dag och vi åkte upp till stugan för att lämna lite grejor.

Skitfiske
M
umeafishing.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *