Mörtstugan min…

Härlig helg med arbete och fiske i stugan

Vilken lördag med sovmorgon, sol och värme, på eftermiddagen åkte vi till Tavelsjö för att skotta snö.  Lena och Felix skottade gången framför huset, jag skulle ge mig på infarten. Jag hann knappt börja förrän några grannar kom gåendes. Tomas som var en av dem erbjöd sig at skotta infarten. Jag vände mig om ochåsg all snö, lika snabbt vände jag mig tilbaka och sa JA TACK! 😀 Vips så var det gjort och jag tackade ödmjukast för hjälpen.

Våren är på väg och ljuset gör underverk som jag skrev i något tidigare inlägg. Felix skulle på söndagen vara med kompisar. Vi passade på att åka tilbaks till stugan, den här gången laddade med spön, isborrar och flytoveraller. Vi tog skotern bort mot Avan för att prova en intressant kant. Jag laddade ismetet med deadbait och la ut tre spön på olika djup. Lena pimplade abborre som vanligt och jag hoppades verkligen att hon skulle få någon mört.  2 timmar senare gav vi upp utan någon större abborre och ingen gädda.

Vi åkte tillbaka mot vårat grund som jag börjat kalla dem. Knackade ett gammalt hål och kollade djupet. Perfekt på grundet, jag borrade 3 st 200mm hål snett ut från grundet. Laddade om spöna med ny död mört och började pimpla en bit därifrån. Skoterljuden ven runt oss och det var inte speciellt lugnt. Jag började ganska snabbt  misströsta och ledsnade på småabborrarna.

Där halvlåg jag på skotern och tittade på vipporna som studsade i den ökande vinden. Det knackar på min axel och jag vände mig om, där stod mörtstugan MIN!! Lena hade tagit en liten mört. Full fart blev det på mig, i farten fick jag med mig en tafs och rusade mot ett spö. Jag riggade snabbt om och satte ner den strax under iskanten med laddad vippa och bjällra.

Det gick kanske 10 minuter när vippan dras ner i hålet och fjädrar tillbaks med bjällran ljudandes. HUGG, med snabba steg var jag framme. Fisken verkade stå stilla eller så var den borta? Jag tog loss klämman och matade ut lina för hand. Den var kvar och drog sakta iväg. Den stannar upp och jag matar på med ett grymt mothugg! Spöet böjer sig och jag har ÄNTLIGEN krokad fisk igen. Efter kort kamp tog jag loss kroken och återsatte den 2,5 kilo stora gäddan.    

Mörtstugan min levererade igen! Tack Darlingen!

Mats
umeafishing.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *