Pimpel metal

 Ute på is igen, det tredje Blixtpimplet i Holmsund

Förr gången jag var där hade jag Simon från TV4 Umeå med mig. Det blev inte så fokuserat, en massa snack och förklaringar. Det sändes i onsdags och blev riktigt bra. Vi fick inga fiskbilder från mig men annars visades det upp småborre. Alternativa avlivningsmetoder med tänderna  fick vi också se.  Det blev inga större vikter och resultaten kan ni läsa på Blixt hemsida

När jag anmält mig lufsade jag ut mot min kant som jag tänkt nöta av ordentligt. Satsningen med de stora balanserna fortsatte men jag kände inget. Nya hål och jag borrade mig in mot grundare vatten. Inte ett pill och efter en timme bytte jag taktik. Jag plockade fram ett mormyschka spö och agnade med maggot. Äntligen ett pill, jag gör mothugg och vips så gick linan av. Konstigt tänkte jag och kollade, det visade sig vara en 0,10 lina på spöet.

Jag bytte ett spö med en vertikalpirk med en liten liten trekrok under. Helt börjar jag få fisk, en fint tecknad abborre fastnade och strax efter en liten mört. Blixt-Sören kom gåendes och lämnade lite info. Tävlingen var på väg att ta slut och en till mört kom upp och sen avr det över. Jag orkade inte ens väga in min fångst. När jag stod vid bilen kom en annan Mats och visade upp en stor abborre. Annars hade han det ganska trögt som så många andra tydligen.

Ikväll är det tydligen grym fullmåne, kolla in den kring 18:00.

Skitfiske
Mats                                umeafishing.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *