Umeå FC pimpel


Alternativ träningsdag, perfekt att börja med fiske!

Då var det då dags för min första aktivitet med laget. Det skulle passa alldeles ypperligt med lite sik och abborrpimpel efter några helgers hårt matchande. Tisdagens träning skulle förläggas till Storsjöhallen i Holmsund med lite zumba och bad för spelare och tränare med respektive. Jag pratade ihop mig med tränarna och organiserade snabbt ihop allt.

Då var vi alltså på väg, jag hade hämtat Vlado i centrum med bilen fullpackad med lånade grejor från Blixt. Framme vi havet fixade jag och Vlado till det lilla som var kvar. Spelarna droppade in och vi snart ute på isen. Säkerhetsrutinerna för borren gicks igenom, maggot och pimpelinstruktioner mm. Hur de skulle göra om de fick fisk och när dem inte fick fisk. Isen var metertjock så det var inte enkelt att borra. De kämpade på bra och många flyttade ofta på sig i jakten på en piggelin isglass som var priset för den som fick mest fisk.

Som väntat haglade kommentarerna om vart fisken fanns, hur mycket fisk jag hade fått osv osv. Jag hann knappt doppa kroken som väntat men jag hade roligt ändå. Glädjande och överraskande nog blev det bara ett trassel på de timmar vi var ute. Allting fungerade perfekt, jag gick runt och fotade agen och samtidigt räknade jag in oss. 20 st på isen, vilket otroligt gensvar! vädret gjorde det också helt perfekt med en ljum vind och fantastisk sol!

Vinnaren blev Erik Lundström med en (1) abborre, Grattis.

Tack Blixt-Sören för hjälpen!

Mats                                   umeafishing.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *