Holmösik

Bakåtvänd på en skotersläde över Norrfjärden, inte optimalt men det var vädret.

Så bar det då iväg efter mycket prat och lite verkstad. Anders H hade pratat med Lena i flera veckor om att åka och pimpla på Holmön. Vi har varit otroligt frestade men tyvärr hade det aldrig passat in. Anders hämtade oss 7:30 på söndagmorgonen med släpet fyllt med skoter och slädar. I Norrfjärden kollade vi först att inte skoterleden var stängd som vi var lite orolig för men det var lugnt.

Vi dundrade iväg över isen i snöblask och där satt jag och höll i mig för glatta livet. Lena satt på en skön dyna och jag var som en studsboll på släden. Dimman låg tät över fjärden och det enda jag kunde tänka på var det höga vattenståndet som skulle ge oss massa med sik! Vi kom fram till viken för dagen. Anders drog igång sin isborr och vi handjagade som vanligt.

(Foto: Mats Söderholm)
Jag lade mig tillrätta och släppte ner min brun/orange/gula umemyschka. En skugga gled förbi och jag låg på helspänn med ögonen spejandes runt nederdelen på hålet. Det blir svart och jag lyfter upp spöet, första siken krokad vilken också visar sig bli den största under dagen. Jag släpper ner igen och jag ser flera fiskar som simmar fram men tvärvänder. Hela myschkan försvinner och jag gjorde mothugg. Siken kom upp i hålet men handen gled på linan så jag höll på att tappa den. Jag svor till och lyfte upp, när siken landade på isen lossnade kroken. Puh, det var nära en storförlust då den nästan var lika stor som första.


(Foto: Mats Söderholm)
Lena nötte på som vanligt och självklart fångade hon mest fiskar. Det här fisket gillar hon verkligen, det spelar ingen roll om det är i en båt eller på isen. Anders gick mest omkring och borrade och pratade en massa. Hans erfarenhet av vikarna på Holmön var ovärderlig för oss. Han plockade upp några sikar och tyvärr bommade han en STORHARR som vi såg honom fighta i hålet.

(Foto: Mats Söderholm)
Vilken kanondag med fisk på isen, gott kaffe, rovfåglar mm. Vi hade en härlig dag på isen och jag började så smått gruva mig för återfärden. Den där släden lockade inte men jag var så illa tvungen om jag skulle komma hem. Allt gick dock bra och vi vände hemåt med två påsar sik. En påse lämnade vi till Affe och Elsa som blev jätteglada. De fiskar vi behöll fileade jag och Lena gjorde en fantastisk sikgratäng som vi åt till middag 😀  

TACK ANDERS!!!!

Mats                                            umeafishing.se

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *