Varma vindar

En underbar helg i Tavelsjö, båten hämtad och i helgen slog jag till!

På fredagen hade jag semester och tog sovmorgon. Åkte och tog en kaffe på Blixt och ringde några samtal. Hemma gick jag rastlöst omkring ochväntade hem familjen så vi kunde åka någongång. Jag hade packat in fulla bilen med fiskegrejor, det var knappt att det rymdes något mer. Planerna var att lämna alla grejor kvar i stugan eftersom det snart är sjösättning 😀

Lördag blev även den en sovmorgon, när jag klev upp var Lena redan varit på isen och pimplade. Jag gjorde kaffe och några mackor och ringde min mammas vän Allis. Hon var vänlig nog att överlåta sin lada för vintringen av båten. Hon hade inte tänkt åka upp men jag bad nästan på mina bara knän om det skulle gå bra att hämta den. Ingen stress men jag ville ha båten, strax efter 14:00 ringde hon och var på plats. Vi kastade oss i bilen och en stund senare drog vi hemåt med min (bankens) fina båt. Jag backade in på stugtomten och satte genast igång med att ta bort en massa dekaler för att få plats med mina egna samt mina sponsorers dekaler.

På söndagen skulle det bli fiske, Lena hade fått mycket mört dagen innan så det lovade gott. Raskt hade jag pimplat upp ett gäng enligt mig perfekta småmörtar. Jag börjar bli ganska rutinerad så det gick väldigt snabbt att få ut allt. Jag satte mig och fortsatte pimpla, det fullkomligt vimlade av mört. Jag tror jag fick en abborre på hela dagen? Det blåste så kraftigt i byarna att spöna blåste omkull. Tur att det var syd och sydvästligt så det var inte allför kallt.

Timmarna gick och jag placerade om några spön. Det var grymt trögt på alla sätt, en vippa flaggade och jag hörde bjällran. Äntligen en riktig fällning, jag klämde loss tången från spöet medan rullen släppte ut lina. Linan stannar av och jag gör mothugg, krokad fisk! Den drar ut lina och jag håller ner spöet i hålet. Jag vevar sakta in den och den gör ytterligare en rusning. Jag ser sänket i hålet när linan blir slak, den släppte och jag svor tyst för mig själv. Nåja bättre snabba mothugg än att skada fisk som jag inte ska ta hand om. 

I helgen hände det mycket, glädjen är stor och vi mår otroligt bra!
Det är inte dumt att slå till!!

Mats                            umeafishing.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *