Öringtrolling

Äntligen båten i vattnet och dessutom tjänstledig från jobbet, havet lockade men det var nära katastrof. 

Allt arbete med båten var härligt och nu kom det jag längtat efter så länge. Lena var också ledig så vi skulle ut tillsammans. När vi så skulle åka fick hon förhinder. Ensam i båten på havet kändes inte bra, speciellt på ett fiske jag aldrig provat på. Jag satt där själv i båten och funderade. Ett samtal till Markus så var det klart, jag åkte uppför älven och hämtade honom. Vi körde snabbt ut mot Obbola, när vi kom till Obbolabron var det en vägg med is ivägen. Vi tråcklade oss igenom och satte fart igen.

(Foto:Mats Söderholm/umeafishing.se)
Vid sundet där jag tänkte börja fiska så öppnade jag låda för att ta upp lite utrustning. Jag slängde ett öga på bensintanken. Under halv tank, ajdå och svor högljutt så Markus undrade vad som hänt. I upphetsningen att åka ut hade jag glömt tanka och extratanken stod hemma i förrådet. Jag förbannade min klantighet och funderade vad jag skulle göra? Jag ringde Lena och vi bestämde att hon skulle möta oss på Strömpilen. Vi trollade en stund med tre spön ute. En massa ekon på ekolodet gjorde mig upphetsad. Skulle vi få fisk?

(Foto:Mats Söderholm/umeafishing.se)
Jag vågade inte stanna längre där ute så vi körde upp efter älven igen. Vi möttes på Strömpilen och jag tankade medan Lena bytte om för att hänga med oss några timmar. Vi bestämde att vi skulle gäddfiska istället. Några timmar senare vände jag besviket hemåt. Markus hade fått en gädda. Öringfisket var ju sanslöst uselt av mig men det kommer fler gånger!!  Idag tänkte jag också åka ut förberedd till tänderna men tyvärr kunde ingen följa med mig så jag skriver istället.

Ha en skön valborg!

Mats
umeafishing.se

4 kommentarer

 1. Tjena Mats..

  Har det blivit ngn öringtrolling i helgen ?
  Min första tur blir på onsdag, lite kallt skall det bli men vad gör det när man är så sugen.

 2. Hej Ronny
  Nej , inget i helgen. Har problem med länspumpen och det verkar som dyvikan inte är tät. Ska in med båten imorrn för att kolla upp det. Räknar med att köra söndag, endera i byn eller havet?
  M

 3. Då var öring premiären ute i havet avklarad,en landad och en tappad på spinn. Provade trolling, men satte mig flera ggr och det tog en stund för att förstå att givaren till ekolodet satt i uppfällt läge…

  5 grader i vattnet och fortfarande is efter vissa strandkanter, förmodligen lite tidigt än. Lite varmare väder och en vecka till nästa försök blir nog lagomt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *