Bokad

Andra RIKTIGA bokningen är klar, en heldag på med trolling efter gädda som mål!
(Bilder kommer sen)

Johan från Örebro (ursprunligen från Umeå) ville ha en fiskeguide i Umeåvatten. Jag svarade på hans förfrågan och i tisdags hämtade jag upp honom och hans son Robin 4 år vid Sundlingska. Efter ett litet rådslag så riggade vi fyra spön med stora gäddwobblers och puttrade iväg. Vi fick bra kontakt direkt, båda två är sportfiskare och förskollärare. Då finns det hur mycket som helst att prata om. Det dröjde inte länge förrän första gäddan satt. Johan drillade och drillade, när gäddan äntligen kom vid båten såg vi vad som hänt. Den hade snurrat in sig och en av trekrokarna hade fastnat i tafsen. Den kom alltså in med bredsidan och efter lite strul kunde vi släppa tillbaks den. 

Några gäddor senare började vi bli hungriga. Vi styrde mot Sofiastuun för att grilla lite hamburgare och lite bensträckare. Tillbehör som fetaost, sallad, tomat, dressing och en massa andra grejor åkte fram. Solen tittade fram och vi sökte oss återigen mot djupen. Det krokades snabbt en ny snipa och Robin drillade så det stod härliga till, med pappa bakom som höll i spöet. Glädjen och grabbens leende var inte att ta fel på. Maken till tålamod på en fyraåring har jag inte sett och jag har jobbat som förskollärare i snart 20 år.

Himlen öppnar sig och haglet öste ner trodde vi, det regnade så hårt att det kändes som hagel. Robin satt i Johans knä och sakta glider hans ögon igen. Vädret och fisket tog ut sin rätt, försiktigt lade han ner den sovande grabben på liggunderlaget. Det var tur för alldeles efteråt får vi dubbelhugg, tyvärr var det smått igen som krokades av vid relingen. Vi hade helt klart hittat ett bra område som vi fortsatte nöta av. Ett nytt hugg och Johan krokar ytterligare en till. När fisken är på väg in säger han – vart är sidopravanen? Vi tittar bakåt och långt därborta guppar den, den hade lossnat från linan!? När vi sökt av vattnet så håvar vi till slut upp den!

Konstigt, vi trodde att den gått sönder.  Det visade sig att beteslåset var stängt och vi kom fram till att han hade glömt att sätta fast den i linan. Den satt bara i utlösaren, vi skrattar glatt åt misstaget och i samma veva vaknar Robin och är grymt ledsen. Tålamodet var slut efter nästan 8 timmars , Johan bestämde sig för att avsluta dagen i förtid. Han skulle trots allt fiska fler dagar i veckan. Jag släppte av dem på Sundlingska efter lite problem i den hårda sydvinden. Jag tackar för mig och tackar för en trevlig dag.

Nu är jag på gång, häng med du också!
(Min hemsida har mer information!)

Mats
umeafishing.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *