31,6 knop


Härliga timmar på vågorna och en hel del kroppsarbete!

Grymt skönt med långhelg igen, det var ju ett tag sen påsk men jag älskar våren. I veckan kommer kanske shortsen fram, väderprognoserna visar varma vindar och sköna sommartemperaturer. Förberedelserna pågår i stugan för att kunna flytta dit. En av höjdpunkterna var att sätta jordgubbsplant. Det var snabbt gjort och efter det styrde jag ut båten för lite kvällsfiske. Jakten på på storborre har inletts! Vattentempen vill inte öka och det var riktigt trögt. Torts det fick jag med mig fem matabborrar hem till svärföräldrarna. När jag åkte in mot rampen gick båten som ett skott. Med lite medvind kom jag upp i 31,6 knop (58,5 km/timme), vinden susade i mina öron och kepsen höll på att blåsa av otaliga gånger. 

Jakten fortsatte hela helgen! Jag metade med mask, jiggade, dropshotade, california rigade och trolling för att leta de stora abborrarna. Tyvärr blåste lördagen bort helt och hållet. Det är väl ingen som undgick de hårda vindar som drog fram? Skoterboden fick sig en ordentlig städomgång. Storstädning nummer två är klar och oj vad mycket utrymme det blev. Den första var ladan och nu har vi bara kvar den värsta ladan, det är väl som vanligt!

Det var en massa människor i båten i helgen. Felix med kompisarna Hugo och Emil landsattes på Lövön för att leka krig. Själv fiskade jag självklart och åkte sen in till dem för att grilla korv. Ett häckande kanadagässpar gled omkring i vassen. Grabbarna visade mig boet där de  hade sin ägg vid stranden. Kameran åkte fram och jag kunde i lugn och ro ta några bilder.


Lena , Felix och Linn åkte med på min fiskedag, vi var alla nyfikna på hur min nya frontmonterade elmotor skulle fungera. Tyvärr var Lena under tidspress och barnen ledsnade snabbt och började leka med sina mobiler.

Skönt med fjärrkontrollerad elmotor!! 😀
Jag släppte sen av dem på Sundlingska och fortsatte själv. Stuggrannen Fredrik ringde någon timme senare, jag hämtade upp honom i Lyckebo och körde iväg för att fiske mer. Vi körde trollling till batteriet till elmotorn dog och tyvärr utan hugg trots fina ekon.


Fredrik krokade fem gäddor under tiden han var med, själv fick jag 10 stycken under hela dagen. Inga storlekar men det börjar komma igång!! Fredrik var grymt nöjd och glad, han har aldrig fångat 5 gäddor på en fisketur. Glädjen fullkomligt bubblade ur honom. Själv var jag otroligt nöjd med hela dagen. 15 gäddor på lätt utrustning är kanonroligt och jag  tror att han följer med fler gånger?

Med värmen som nu kommer hoppas jag att abborrarna vaknar. Då ska jag vara där och fortsätta nöta!!
Båten är beredd och det är jag med!

Mats
umeafishing.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *