Timmarna går

Det är mycket nu och tiden går grymt fort, nu är det dags att stanna upp för att andas!!

Helgen som gick var inte nådig! Om jag förstod det rätt var vi en av varmast i Europa? Alldeles utmärkt tänkte jag, då kommer abborren att vara på hugget! Lördagsvärmen gjorde att vi kom ut ganska sent på lördagseftermiddagen. Kylbagen var med och i den fanns det grekisk sallad och en massa andra godsaker för en middag vid grillringen. Lena och jag tog oss ut, elmotorn som jag nyss installerat spann som en katt. med motorn uppfälld som ryggstöd satt jag där i godan ro och väntade på hugg. Lena hade det inte jobbigare även om hon envisas med att fultrolla i stället för  vanlig trolling.

Tiden gick óch vi hade det väldigt slött i båten. Några snipor krokades loss  vid relingen och krokodilerna höll sig undan. Jag styrde mot Lövön för lite grillning, vi tog oss iland och båten låg fint där i vattenbrynet. Björkveden åkte fram och en stund senare fick vi oss ett skrovmål. Tyvärr hade jag misslyckats med tsatsikin som blev grymt mycket saltare än jag tänkte mig.

Under kvällen blev det ett antal gäddor men inga stora i båten! Vi vände mot rampen och fiskade av några platser utan några abborrpåslag. Värmen under dagen hade tagit på oss så vi valde att avsluta.

Det är inte bara tiden som går fort, det gör även båten och det är ofta. Till motorn har jag smart craft som ger information om motorn, den kan också styra varvtalen för trolling. När jag på måndagen satte mig i båten med Dockan kollade jag hur många timmar den gått. Det är snart dags för 100 timmars service. Jag köpte båten i höstas och nu har jag kört 87 timmar där 45 timmar är sen 28/4 när jag sjösatte.

Förra året hade Dockan och jag ett riktigt skitpass, bomfiske och en liten fyra hästare på gamla båten som inte tog oss någonstans. Nu satt vi i min fiskemaskin och jag hade lovat honom fisk! Jag är otroligt sugen på att hitta stor abborre både som mat och C&R. Det har inte kommit igång än även om vi fick en liten stackare på trolling. Vi fiskade av och helgens värme verkad ha fått igång fisken. Ekolodet visade stora stim och en massa frisående fiskar.

Det dröjde inte länge förrän Dockan drillade sin första gädda och det skulle bli mer. Totalt blev det 13 gäddor och te småborrar sammanlagt.

Den gråmulna dagen vände mot solsken och avtagande vind framåt kvällen. Mycket nöjda över fisket avslutade vi kvällen med en sista drillning.  Jag frågade hur länge sedan det var sen han tog så många gäddor, 12-15 år sen blev svaret men idag hände det alltså igen!

Skitfiske
Mats
umeafishing.se

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *