Öring & abborre

Värmen består och ledigheten likaså. Flyttlass efter flyttlass och planeringen av vårt nya liv i Tavelsjö är riktigt spännande!

Förberedelserna följer planen och snart är det en månad till den bokade flyttstädningen ska in i lägenheten. Japp, ni läste rätt! Vi har bokat flyttstäd, det känns nog bäst av allt så man kan fokusera på att få det bra här i byn. Jag är också grymt nöjd med det släp jag investerade i. Det är redan väl använt och man slipper hyra eller låna och stressa för att lämna tillbaks det.  Senaste veckan har jag varit och hämtat 4 kubik björkved som ska hjälpa oss genom vintern. Det återstår bara 3 kubik till så kanske vi klarar oss?

Det är inte bara flytt, självklart hinner jag fiska men det blir inte de hela fiskedagar jag sett fram emot. Det gör dock inget, jag kommer att få tid sen! Förra veckan skulle jag ha en bokning och glädjande nog var det en återkommande gäst. Johan från Örebro var uppe igen och var sugen på lite gäddfiske. Tyvärr blev hela familjen sjuk och med sin gravida flickvän så bestämde de att avboka och åka hem. Det kan jag verkligen förstå!

Jag passade då på att kontakta Nenne som har en stuga i Storsandsjön utanför Vindeln. Vi hade pratat ett antal gånger om att åka upp med båten och nu kom alltså chansen. På med google maps i  mobilen och iväg. Snart satt vi på Nennes brygga och drack kaffe. Suget slet i mig och jag ville ut, vädret var inte det bästa för öringtrolling men det struntade jag i! Fem timmar senare och två små pytteabborrar på trollingwobblerna så drog vi upp båten. Vi hade haft en kanondag och mådde riktigt bra, tyvärr blev det ingen fisk men spåren på plottern var lagda. Det är bara att åka tillbaka och prova igen en pissigt regnig och blåsig dag 😀

Min jakt på stor abborre avtar inte, jag fiskar av hela Tavelsjön och får fisk varje pass men inte den storlek jag är ute efter. Robert och jag gjorde nyss ett kvällspass i Västerfjärden, jag guidade honom till en fin serie av abborrar med topp 45,5 cm (1080 gram) och kortast var 35 cm. Själv fick jag en skön borre men den var för LITEN!!! Jag känner ju Tavelsjön väldigt bra vid det här laget men det finns alltid något man missat. Jag visste att det fanns ett spännande abborrgräs vid en vasskant i sjön.

Igår morse stack jag ut några timmar, spegelblankt vatten och vindstilla. det kan inte bli bättre när man letar spännande platser. Bra siktdjup och en massa fisk i vattnet, det var en riktigt spännande plats och den ska jag besöka igen. Tyvärr har min mörtstuga kraschat och jag skulle köpa en ny som visade sig vara slut. Flötmete med levande betesfisk tror jag fungerar bäst. Jiggar, maskar, mete och spinnare samt en massa olika metoder har bara gett mindre abborre och en massa intressanta  nafs. Tiden finns dock och snart bor vi ju här, då blir det fiske det kan jag lova!!

Skitfiske

Mats
umeafishing.se

1 kommentarer

  1. Ja det var en mycket fin och trevlig dag, men fisket var inget att skryta med! Fick dock bevis på sjöns fina abborrfiske några dagar senare, hälsade på hos Ulf&Maria, på bryggan låg två abborrar på drygt kilot samt ett flertal mellan 0,5 och 0,8, så nog finns det fin fisk i sjön…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *