Det rullar på

Fiske, flytt, vattenlek, fotboll och bokningar

Tiden går undan och snart är det ett år sen jag startade umeafishing.se. Sommaren har tyvärr också gott för fort, den tid jag egentligen gillar bäst. Fisket har gått riktigt bra trots uteblivna storgäddor men en fin guidad kilosabborre blev det i båten. Flytten rullar på och flyttlass efter flyttlass går mot Tavelsjö. Fotbollen är otroligt rolig och denna vecka arbetar jag hela dagar med Umeå FC akademi. Målvakter födda 97-00 drillas av mig och UFC målvaktenValdimir Sudar. Riktigt roligt att bryta av vardagen med ungdomsträningar. De vuxna får sitt på kvällarna och även jag så jag har grymt roligt!

För någon veckan sen köpte jag lite vattenleksaker att dra efter båten. Det var grymt uppskattat av Felix och grannflickan Linn som åkte i full fart i ringen. Min fru Lena fick äntligen åka vattenskidor efter sådär 20års väntan? Med skakiga ben klättrade hon sen upp i båten med ett STORT vackert leende!


Förra veckan hade jag också två bokningar. Tre finländare plockades upp på bryggan för att fiska abborre och gädda. De hade med sina egna spön, själv satte jag mig med pimpelspöet och försökte få upp några mörtar. Självklart började jag få abborre och det märkte dem, snart satt de själva och pimplade och drog glatt abborre efter abborre. Vi flyttade oss strax en bit för att fortsätta jakten på storfiskarna. Tiden gick och det blev tyvärr inga större fångster. Vi avslutade och jag släppte av dem på bryggan, alla var vi nöjda och glada med en trevlig förmiddag


Emma B i Umeå IK hade pratat med mig flera gånger att hon vill ta en gädda. Nu var det alltså dags, Dockan som fiskat med mig förut var med samt Anna W och Linda M. Perfekt fiskeväder men uselt utflykt väder, det var dock bestämt att fånga gädda och det var viktigast! Vi började med att pimpla abborre och sakta men säkert så ökade fångsterna. Jag valde att trolla oss vidare mot nästa ställe och samtidigt passade vi på att njuta av det medhavda fikat. Det var tre spön i vattnet med wobblers som tjejerna själva hade valt.

Nerverna var på helspänn och varje spörörelse iakttogs med stor spänning. Det främre spöet med sidopravanen högg till, jag reagerade snabbt och det var krokad fisk på. Samtidigt hugger det på det andra spöet på samma sida. Jag lämnar över det första till Emma som drillar med stor spänning. Jag lämnar över det andra spöet till Anna som börjar veva in sin gädda. Då hugger det på det tredje spöet. Dockan hjälper Linda och snart står hon med ett spö. Trippelhugg!! Det senaste var dock inget hugg, den andra gäddan hade kört in i Lindas lina och det var trassel. Jag räddade wobblern och landade Anna gädda. Strax efter lyfte jag in Emmas gädda och glädjetjuten ekade över sjön. Tjejerna var helt euforiska och inte långt efter drillade Linda sin gädda.


Jag och Dockan fungerade mer som servicepersonal men vi var lika glada som tjejerna. Det var dags att avrunda fisket så vi svängde mot bryggan. Väl framme kom Dockan med en present från Mariestad till mig, en påse med dryck från en speciell affär som tack för senaste fisketuren vi var på. Vi sade farväl och jag packade ihop och åkte mot rampen för att ta upp båten, nöjd och glad över ännu en guidad tur med lycka och glädje!!

Mot framtiden i bra fart, det rullar på!

Mats
umeafishing.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *