Kan man ha för roligt?

Egentligen har jag så mycket att skriva om, tyvärr hinner jag inte med!

Den långa ledigheten från jobbet tog slut för snabbt. Jaghar haft en härlig sommar och haft mycket roligt att göra hela tiden. Fiskebloggen har jag nästan glömt bort. Motivationen har funnits där men är man upptagen så blir det så. Ingen stress och balans i livet är viktigt. Jag har gjort mina timmar på vattnet i sommar. Två abborrar över kilot som jag redan skrivit om. Jag väntar tålmodigt på min nästa stora fisk. Så länge jag guidar stora fångster så är det bara bra!

Min vän Johan bokade mig för ett jobb på älven. Han arbetar som fotograf och behövde en båt och en familj, där satt vi alltså. Första försöket gick direkt åt botten, åsk och regnmoln vräkte in över Umeälven så andra försöket gjordes i fredags. Väderprognosen var positiv och nu skulle det då ske. Min fru var skeptisk över den mörka himlen, båten åkte i och mötte Johan på kajen. Vi åkte ut och han jobbade bra med oss och sporrade våra leenden till maxgränsen. Vi satt och dinglade med benen på kajen och fikade Johans medhavda picnic.Då bestämmer sig solen för att bryta igenom. Dagen var räddad, vi var glada och han var nöjd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördag morgon och båten åkte i Tavelsjön denna gång. Ytterligare en bokning, denna gång en fotograf som ville fiska. Självklart hade han kameraväskan med sig. Erik har vikarierat som fotograf på tidningen och hade med sig sin flickvän Emma. Gädda lockade mest, de blev dock sugna på abborre när jag berättade om att meta upp mörtar att agna flötmetena med. Vi åkte ut på tarmgrundet som var helt dött trots fisk på lodet. dags för gäddtrolling och elmotorn åkte i. det dröjde inte länge förrän Erik stod där med gungande spö. En pigg liten tre kilos gädda var snart landad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Emma ville inte vara sämre så snabbt efter så stod hon där själv med en egen gädda. Den här dagen bröt hon två nya gränser. Den ena var att kroka masken och den andra att hålla i en gädda! Bra jobbat!

När jag släppt av dem klev Kevin i båten. Vår kompis Johannas fisketokiga son, han hade längtat något så oerhört att fiska med mig. Jag gjorde allt jag kunde för att han skulle få sin gädda, tyvärr gick det inte men meta med mörtkött var jätteroligt tyckte han. det tyckte jag med när jag drillade en 440 grams borre på lätt utrustning! Han var ändå saligt lyckllig och leendet på honom när vi åkte ut säger allt!

 

 

 

 

 

 

 

 

Förra veckan fick jag ett telefonsamtal från ett eventbolag här i Umeå. Efter lite korrespondans så bokade han mig nu på torsdag för fiske med sex personer. Det innebär att jag konmmer att samarbeta med J-P som hjälper mig med båt i sjön. Tack Blixt-Sören för att du tipsade om mig!!

JA! Man kan ha grymt roligt! Skit fiske
Mats�
umeafishing.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *