Höst PB :D

och fisket går bra? Njae det kan jag inte säga men lite händer det!!

Hösten ramlar fullkomligt ner över oss och nu är det dags att fiska på riktigt. Den kommande månaden kommer att ge mycket och stor fisk hoppas jag! Sommarens fiske går inte till historien men fisk har vi fått iaf. Det har varit lite nöjesfiske men ändå fiske genom bokningarna jag haft! Flytten till vårt underbara Signilsbäck har tagit det mesta av min tid.

Glädjande nog så har det kommmit upp två stora abborrar i Tavelsjön den senaste veckan. J-P som bor i byn mmsade en bild på en fin abborre på 1238 gram och otroliga 50 cm

En grabb i byn hade tagit den på en spinnare och höjde nog sitt PB ordentligt!?

På lördagkvällen befann jag mig i grannbyn Haddingen på Hadnone Metal Fest och fotade fem band åt festivalphoto.net och arrangörerna Fredrik, Fredrik och Lina mfl. Suveränt rolig tillställning med ett lastbilsflak som scen och ta med ditt eget drickakoncept. I söndags var det då dags för ett nöjesfiske. Kent var peppad på en tur och jag tvekade inte länge även om det blev lite sömn natten mellan lördag och söndag.

Jag plockade upp honom och självklart kom frågan! Vart ska du guida mig i dag? Jag vet ett ställe sa jag och gasade på till full fart. Målet för dagen var flötmete, väl framme i viken så åkte pimpelspöna fram. Kent drog snabbt upp några mörtar som agnades för gäddmetet. Mörten krokades på i munnen och svingades ut över djupkanten. Mina grejor var illa inställda och flötet åkte berg och dalbana under ytan. 

Jag står och riggar det andra spöet när jag tittar på flötet och det var borta. Lina drogs ut från spolen och det borde inte den mörten klarat av. Jag lyfte upp spöet och väntade, linan sträcktes ytterligare. Mothugget satt där och det var krokad fisk, kändes som en liten gädda men Kent ropar att det är en abborre. Håven åkte snabbt fram och han hjälpte mig landa en fantastisk abborre för mina mått mätt!


Det nya PB´et är på 1280 gram och 47 cm och då är jag alltså etta i familjen på både gädda och abborre 😀 I övrigt gick dagen totalt åt helvete!!!!! Förlorade en håv men det värsta var nog att min nya Sorön rulle med 150 meter flät ligger på sjöbotten någonstans med mitt favoritspö!!!! Dessutom har jag  tyvärr tvingats tacka NEJ till två bokningar. Tidsramarna höll inte men så är det i livet ibland!

Som ni ser så har webbverktyget ett eget liv! Skit i det, åk ut och fiska! Närmaste månaden är riktigt spännande. Vattnet kyls av och fiskarna ska äta upp sig innan vinterns långa energisparande period!

Skitfiske
Mats
umeafishing.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *