Över kilot igen

Höstens fiske är underbart, det händer så mycket under ytan.

Jag såg verkligen framemot lördagen. Återigen fiskedag och vi var alla peppade. Kent kom och hämtade oss eftersom jag har bilproblem. Utrustningen var fulländad, rätt viktat på metet och fikat var nerpackat. Sjösättningen gick smidigt som vanligt förutom att jag förlorat beteshinken på ditfärden.  Jag styrde båten mot stället där vi tog min förra stora abborre. Ekolodet visade ingenting, vi puttrade runt för att hitta stim med betesfisk som vi skulle kunna agna med.

Jag hade mina aningar vart de skulle finnas. Jag har provat höstfiske där förut och stävade mot en suverän djupkant nära ett vassbälte. Mycket riktigt, det ploppade överallt runt oss och ekolodet kände inte av djupet pga all småfisk. Kent och Lena pimplade mört på mört så för mig var det bara att börja rigga tafsarna. Det dröjde inte länge så stod Lena med spöböj. I samma veva kom metal-Jens med sin nya stekarbåt. Drillningen gick bra och jag såg abborren, stor var den så jag var snabb med håven och lyfte stabilt in den. Dagens största blev det också kunde jag bekräfta efter en snabb vägning och mätning.

1200 gram och 43 cm som återsattes pigg och kry.

Fisket fortsatte och inte långt efter drillar Kent också fisk.

Återigen en abborre som landades säkert i håven. Vikten uppskattades till strax under kilot. Jag var inte sämre men fick vänta lite längre på min som var strax under kilot. Hela stället kokar av betesfisk och självklart är det abborre runt omkring. Vi drillar abborre efter abborre på den ”varma” kanten och vädret är helt magiskt.Vi njuter och har så roligt att vi knappt hinner fika. En gädda blev det här och där men de var få! 

Det var dags att avrunda för Lena, vi skulle på 40-års fest på kvällen så hon behövde tid attgöra sig klar. Vi beslutade att fortsätta med flötestrolling i Avan eftertips från J-P. Vi körde in och lade ut spöna, det var ingen huggbonanza men ett spännande vatten att flötestrolla i.Vi krokade varsin gädda i modellen mindre och bestämde oss för att åka hem. Ett av Kents flöten hade betett sig konstigt och när han vevade in utrustningen så landade han en fin liten pinne med några meter flät och nylonlina på!

Grattis Kent!  

 Dagen var en succé och jag var grymt nöjd med att ha guidat till ytterligare en kilos abborre. Den första tog Robert, den andra Peter, min blev den tredje och så min fru som fick äran att ta den fjärde!

Ha en underbar fiskehöst!! Välkomna

Mats
umeafishing.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *