Hur går höstfisket

Höst och dags för sista svängarna på öppet vatten

Som ni upptäckt så är det långt mellan uppdateringarna här. Tyvärr är det för mycket att göra så timmarna i båten är minimala. Imorgon ska jag skjutsa sonen på scoutläger och efter det ska frun och jag passa på att ta oss ut en sväng och jaga gädda. Förra helgen var Robert norrut för en helgs fiske. Inga rapporter så det lär väl ha gått uselt som vanligt för honom? Jag skrev med Makke på messenger härom kvällen och de skulle ta sig söderut några mil för höstfiske. De skulle åka omkring 03.00 på morgonen för att hinna sjösätta i gryningen.

Det är bara för jobbigt att kliva upp så tidigt men det är dags att damma av jerkspöet som stått i ett hörn i förrådet. Custombetena vilar så fint i hangbagen och bara väntar att få blötas. Jag längtar verkligen efter svinga iväg träbitarna och känna tyngden av gädda i mothugget. Tittade nyligen på ett härligt youtube klipp från ett fisketeam söderut och fick enorm motivation och suget gjorde nästan att jag dräglade! Abborrjakten har gått alldeles utmärkt med flera kilosabborrar men en 10+ gädda vore helt underbart innan isen lägger.

Kapitalist som jag är enligt Kent så har jag skaffat en till bil. Att bo på landet  med en bil och så olika arbetstider fungerar inte. Sen i söndags är jag ägare till en -01 Passsat tdi 4motion kombi. Perfekt att packa grejor i samt att det kommer att gå väldigt smidigt att ta upp båten på regnblöta eller usla ramper. Det känns också bra med en sån bil eftersom risken att uppfarten till huset drevar igen och då är Skodan värdelös.    

Jag är verkligen nyfiken på hur ert fiske gått i höst?

Skitfiske

Mats
umeafishing.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *