Ensamstående gädda

Några timmar på vattnet, vad gott det gör för själen!

Fredag morgon 05:15 ringde alarmet på mobilen och jag fullkomligen studsade upp ur sängen. Varför gör man aldrig det när man ska på jobbet? När det gäller fotboll eller fiske så är det inga problem. Självklart handlar det om energi, det man tycker är roligt så finns det energi och glädje. Motivationen att lyckas inom de senare områden är enorm. 20 år inom förskolan har satt sina spår och tyvärr dränerar den mig istället.

Tidig morgon som sagt. Christoffer från Hudiksvall är på besök i Umeå och ville drilla gädda. Vi möttes och sjösättningen gick grymt smidigt. Trollingspöna åkte fram och olika wobblers valdes inför det stundande 7,5 gradiga vattnet i Tavelsjö. Vi puttrade runt vasskanter och olika grund utan några hugg. Vädret var inte optimalt med västligt hård vind och molnfri solig himmel. Gässen gick höga på sjön när vi bestämde oss för att prova lite spinnfiske. När vi tog in spöna upptäckte Christoffer att det satt en liten snipa på. Den var så liten att vi nog bogserat den genom halva sjön. Hela bokningen var en parodi på hur fisket inte ska vara, han fick en liten slips till och sen gav vi upp! Christoffer var ändå nöjd trots det usla fisket, han är välkommen tillbaks när som helst!

Dockan” hade tjatat på mig om en sista tur och han klev i båten 30 minuter senare. Vinden hade mojnat lite men den var fortfarane kall och hård. Vi började med lite spinnfiske i några lävikar utan några hugg eller lándade fiskar. Vi bytte snabbt till trolling och inte långt efter satt dagens största gädda. Den tog pelagiskt på en rapala som går 2,5 meter djupt, djupet vi fiskade på var 15 meter när vi flyttade oss över sjön. Det blev två gäddor till och när vi körde efter Vindelvägen så tutade en bil och jag tittade upp. Där satt Felix i Skodan och vinkade glatt.

I samma veva tittar Dockan på ekolodet och säger – titta en ensamstående gädda. Vilken fantastisk kommentar. Jag skrattar ihjäl mig och kissar nästan på mig, det är fan den roligaste kommentar jag nånsin hört i båten! Robert! Har Dockan knäckt dig kommentarskungen??  Det blev ingen mer fisk men alla vi som varit i båten var glada och nöjda efter skön (men) blåsig dag. Vad underbart det är med fyrhjulsdrivet, trailerna med båten var snabbt uppe ur rampen. Så härligt!!

Fotbollen är min största drivkraft, det som gör att jag håller igång och har roligast! På söndag spelar vi en otroligt viktig och rolig match. Vinst innebär seriesegeroch klättring till Superettan. Jag vill ge en stor eloge till mina kollegor Örjan och Stuart för ett gott samarbete och mycket glädje. Vårt arbete med Umeå FC 2011 har varit enormt stimulernade och givande. Killarna i laget känner det och och jag ser fram emot söndagen med stolthet och glädje!

T3-Arena Söndag 23/10 15:00 Umeå FC-Akropolis! Be there!!

Skitfiske
Mats
umeafishing.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *