Vertikalt

Vattentempen stiger, nu är det snartdags för den riktiga abborrjakten.

De sista båtpassen har varit väldigt lärorika och spännande. Darlingen och Kent har fiskat med sina maskar och fått små abborrar när jag har fångat enstaka fiskar. Självklart fick jag ett antal gliringar över min satsning på konstgjorda beten. Jag satsar oförtrutet vidare och tror på stor fisk när jag kommer på hur man gör och vad man ska använda för färger osv.

Vid vertikalfiske har du ett kort styv men känsligt spö med en liten multirulle och självklart flätad lina. Jiggar finns det massor av men det viktigt att använda stingers. Korta tafsar som man fäster så lång bak som det går på jiggen. Viktigast är nog ett ekolod där du kan se jiggen och de fiskar som stiger mot betet. Med fördel kan du använda elmotor för korta och tysta förflyttningar men det går bra att ankra också.

Den fasta linjen på skärmen är min jigg och ”bananen” som stiger under är en eller flera fiskar. Några stötar har jag haft men ingen krokad fisk än, jobba på!

Ikväll är kameran laddad för Nordic rockT3-arena med band som Pretty Maids, Saint Deamon, Summoned Tide och Hammerfall mfl.

Välkomna

Mats

umeafishing.se och Twitter

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *