Ahh, ta då!!!

Försök på försök på försök!

Dags för ett fiskepass med Robert igen, det var ett tag sen och roligt skulle vi ha utan större fiskar i båten. Vertikalfiske är egentligen väldigt enkelt, problemet är att du behöver en massa grejor. Det skrev jag om i tidigare inlägget. Blickarna är på ekolodet och kroppen är beredd på mothugg på minsta nafs. Det finns massor av fisk i vattnet,svårt att veta vad det är för sorts fisk dock?

Jag byter jiggar, frestar med nya färger, storlekar och t o m doftmedel. Så korkat!?Varför spraya en konstgjord doft på en gummibit som fladdrar vid minsta nervrörelse i handen? De borde ju bara ”smälla” på! Massor av fisk står och tittar på jiggen men vill inte ta! På ca 20 timmars vertikalande så har jag haft fyra ”nafs” och missat varje gång.

Robert var på sitt ironiska humör som vanligt. Han fick liten och få fisk som brukligt. Hans jiggar ven i luften och kommentarer som – Då har man besudlat ett vatten till! Trots all utrustning som var med så blev det bara smått. Vi fick hjälpas åt för att få hans väska i båten. Som vanligt fick jag den största på en jigg, en tre hektos abborre satt fint på stingern jag fäst på jiggen.

Det kommer bli en lång sommar med test av vertikalfiske. Jag ger inte upp men funkar det inte denna säsong så kommer det finnas en låda till salu! Full med vertikalbeten, krokar och stingers!

Välkomna

Mats

umeafishing.se och Twitter

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *