Nedkylt

Ute på jakt igen

Darlingen och jag åkte ut några timmar igår. Felix sov över hos en kompis så vi tänkte njuta några timmar på sjön. På kvällen tänkte vi fira vår ett-åriga bröllopsdag med champagne med goda ostar från DUÅ.

Varma men hårda sydliga vindar med stora vågor. Sjön uppförde sig precis som havet kan göra. Det var  väldigt svårt att ankra med både elmotor och ankaret. Vi provade runt StorönLake Tavelsjön och Lena fick några enstaka på mete. Tur att man kan sjön, vi åkte dit Robert och jag hade bra fiske i tisdags där var dessutom mindre vågor. Darlingen började genast kroka fisk. Jag nötte på med mina jiggar, även vertikalt med uppmetad levande mört såväl som deadbait.

Till slut hittade jag färgen för dagen, det gjorde även gäddorna som bet av mina fluorotafsar. Några fina matabborrar blev det ändå. Tyvärr hade det hårda regnandet sänkt vattentempen med 1C. Från tidigare i veckan med 18,6C till 17,5C dessutom var lufttrycket väldigt lågt. Nåväl, kanske blir det några timmar idag men som hemmansägare finns det ju andra sysslor än fiske!

Skitfiske

Mats   

umeafishing.se och Twitter

1 kommentarer

  1. Pingback: Nu är man hemma….. | Svartamannen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *