Abborrjakten

Ny taktik gav resultat

Massor av människor i båten på Lake Tavelsjön, tyvärrr gav det inga pengar men det spelar ingen roll. Jag hade hur roligt som helst med Vlado, Jonte, Sandströms över åkern, Lina, Niklas, Marcus och Fredrik. Alla fick självklart fisk och Vlado lyckades bäst, fina abborrar som nu ligger i frysen. Niklas lärde sig att filea abborre som nu ätits upp!

Jag nötte på med mitt vertikalande, efter ca 30 timmar gav jag upp. Ny taktik behövdes! Jag tog bort den tunga fireball som satt på jiggen och satte fast den minsta jiggskalle jag hade. Självklart satt stingern kvar. Redan första släppet så satt första abborren på! Otroligt underbar känsla, sluta aldrig att prova nya saker!

Häftigaste ekolodsbilden och hugget gav en 3,5 kilos gädda. Jag släppte ner jiggen mot 12 meters djup, halvvägs ner ser jag en gul banan resa sig från botten. Jag stannade jiggen och ser ett gult streck komma mot jiggen. Det smäller till och jag står med ett dubbelvikt spö, det knakade i spöet och det var svårt att styra gäddan. Lyckan var total när min 25 punds FC tafs höll och jag kunde landa den fina gäddan!    

Kent och jag körde runt ca 10 timmar och fiskade av ordentligt. På gammalt vatten behövs nya fiskeplatser alltid. Han kör dropshot väldigt ofta med många fiskar men tyvärr inga större. Jag tror att vi kommer att lyckas under året!? Tarmgrundet och båtpimpel med mask har levererat väldigt bra!  

Riktigt rolig vecka, imorgon blir det fiskedag med bättre resultat?

Skitfiske & Välkomna

Mats

umeafishing.se och Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *