Kort varsel

Endast ett samtal ifrån!

Under 2012 har jag endast haft 2 bokningar i båten. Fullt upp med arbete på gården och annat har gjort att jag legat väldigt lågt i marknadsföringen. På lördag eftermiddagen kom det efterlängtade samtalet för tredje bokningen. Janne en före detta förälder på min förskola har sommarstuga i Långviken ringde och undrade hur det låg till. En släkting från Bergen i Norge var på besök och de ville fiska. Jag kollade med Darlingen om det var OK. Snabbt bekräftade jag att jag var tillgänglig, 8:00 på söndagmorgon skulle jag hämta dem på deras brygga.

Trolling stod på schemat och Niklas visade sig vara erfaren trollare men mer mot öring. Det dröjde inte länge förrän första slipsen satt på, en bra början och vädret var optimalt. Sydvästliga vindar med regntunga moln samt ett högt lutftryck. Funkade inte gäddan skulle säkert abborren var på hugget.

Några kurvor senare så ropade Niklas ”FISK” och spöet stod nästan dubblevikt. Vi puttrade på medans Niklas drillade, den här är bra sa han. Jag såg knyckarna i spöet och började förbereda för stor fisk.

Jag hann se gapet och stjärten på den och den var stor, jag har aldrig sett en så stor på trolling någon gång. Jag är redo att att landa madamen när det sprattlar till och betet studsar till på ytan. Fisken var borta, stor smärtan i bröstet på mig och Niklas hämtade sig inte riktigt under hela fiskepasset. Vilken smärta och en stilla undran om han gjorde mothugg? – Njaaee, jag var nog lite för snäll sa han. Här gäller det att pumpa på sa jag, gör gärna 1-2 mothugg så krokarna sitter ordentligt.

Jag fiskade själv några timmar efter bokningen med gott resultat. Avslutningen med en 4 kilos pelagisk gädda på ”umbrella riggen” blev höjdpunkten. Riggen funkar på trolling, jag har fäst fyra st jiggar med kort tafs och en längre tafs med en större jigg centralt.

Skön avslutning med ca 9 timmars fiske!

Skitfiske och välkomna!

Mats

umeafishing.se och Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *