Vilket hugg!

En abborrbokningen med resultat!

Vilken dag, den kunde inte ha börjat bättre!! I väntan på bokningen från Markus, Lage och Stefan så ankrade jag vid ”mitt grund”. Jag kallar det det sen jag tog min 16+ gädda där för snart två år sen. Jag hängde på en gul jigg med rött glitter och svingade mot det lockande abborrgräset. Jag lyfte lite och lät jiggen sjunka då det slår på. NEEJ gädda han jag tänka. Helt plötsligt börjar fisken gå sidled som en abborre. Jag drillar på och snart ser jag de röda fenorna tack vara mina polaroida glasögon som bryter vattenytan. Det är en abborre och stor var den. Den är bra krokad och jag ”fipplar” fram håven och stunden senare så glider den i. Underbart på första kasten dessutom.

990 gram & 42 cm

Strax efter kommer de ner på bryggan, när jag kommer fram kan jag självklart inte skryta med min fångst. Stefan skulle komma senare så vi åkte ut och fiskade runt. När alla var i båten så åkte vi mot ”Tarmgrundet” där det varit bra fiske de sista två veckorna. Markus även kallad ”Blaze” i fiskekretsar krokade snabbt en fin abborre på dropshot som vi hann fota men den släppte inom håvlängdsavtånd så den räknades som landad.

Det jiggades, metades och spinnarna ven genom luften. Abborrarna var helt klart på gång och vi hade skitkul!

Hungerna behövde stillas, grillen åkte fram och debuten för matlagning i båten gjordes. Stefan flippade burgare och vi andra satt och njöt av det vackra vädret! Det är inte bara Claes ”Swartzonker” Claesson som kan! 😀

Lage och Markus hade metat upp några mörtar som Markus metade med. Ganska sanbbt var det en abborre framme och tog. En rätt smärtfri drillning senare så poserar han stolt i båten med 500 g abborre på 35 cm.

Tittar man på ansiktsuttrycket så tyckte han att den var för liten!

En fantastisk dag avslutades med två fisklösa timmar. Efter 14:00 var det HELT DÖTT, totalt uselt. Vi avrundade och alla var otroligt nöjda. Störst eloge ska Stefan ha för sitt tålamod med mitt krånglande metspö som han fiskade med i flera timmar! 

Skitfiske och välkomna!

Mats

umeafishing.se och Twitter

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *