Hugg och glädje

Två veckor senare och mycket gladare!

Bitterhet blev förbytt till fiskeglädje. Skitdagen för två veckor sen visade sig ge en bokning. David fyllde år och föräldrarna köpte ett presentkort på ½-dags fiske med mig. Jag mötte Pär och DavidSundlingskas brygga 16:00 på söndag em. Fiskeintresset är stort hos pojken och han var intresserad av jerkbaitfiske. Jag ville visa så jag riggade ett spö och båda fick instruktioner hur man kan göra. Det funkade bra men David bestämde att vi skulle börja med trolling.

Vi hann lägga i en wobbler så blev det hugg, tyvärr släppte den rätt snabbt men det var fint gung i spöet. Vi körde vidare och snart stoltserade pappa Pär med en liten snipa. David drillade också gädda, han fick den största och var inte redo att posera med den stora gäddan på ca 3,5 kg.

Efter trolling så blev det mete, Matabborrarna avlöste varandra på både mete, pimpel och dropshot. Störst för kvällen blev min på 590 gram men filéerna blev många och fina. Jag drillade tom en gädda på flötmete med betesfisk och fisket var över förväntan.

En härlig kväll med många fiskar i båten och en hel hög som fick gå tillbaks. Det är så otroligt roligt när föräldrar och barn är i båten. Spontaniteten och glädjen över minsta fisk är underbar. Eftersom jag fiskar så mycket glömmer jag glädjen av att få hugg. De stora ska ta mina beten men det är ju inte så det ska vara. Att njuta av stunden och må bra är viktigast.

Vi avslutade med trolling och när vi körde över Tarmgrundet öppnade sig himmelen. Dyngsura avslutade vi ca 21:00 och jag lämnade av två nöjda och glada killar vid bryggan med ett välkommen tillbaka!

Skitfiske och välkomna!

Mats

umeafishing.se och Twitter

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *