Nu nalkas det

Hösten anländer och vattentempen sjunker!

Hela året så har det egentligen varit otroligt låg vattentemp i Tavelsjön. Det är knappt att den gått över 20C, senast i söndags var det som varmast 13,2C. Ska bli riktigt intressant att köra flötmete med betesfisk och jigga abborre riktigt långsamt framöver. Gäddfisket ska få sin tid, flötestrolling med betesfisk samt vanlig trolling med wobblers. När det gäller wobblerfisket ska jag prova lite nya tekniker som jag läst mig till. Funkar det på våren så borde det funka på hösten. Rapporter kommer garanterat senare!?

Det har gått väldigt bra med min abborrsatsning i sommar/höst. Matfiskarna har strömmat in och filéerna är många i frysen. Några C&R har det också blivit, mest nöjd är jag med det höjda PB´et som jag hoppas kommer att höjas mer framöver. Senaste söndagsfisket började trögt men det blev riktigt roligt. Vi hittade ett mörtstim som vi pimplade på som gav mig betesfisk. Flötmetet åkte ut och jag krokade största för dagen på 480 gram.

Lena var inte långt efter med sin 400 gramare, dock en större prestation med pimpelspöet. Då ska nämnas att hon tappade en ca kilos abborre alldeles vid båten. Jag var endast 30 cm från med håven när den slet av linan med favoritpirken och allt!

Jag har lär mig oerhört mycket under hösten. Jag hade ingen aning om att abborren började tillverka rom och mjölke redan i augusti. Det innebär att de har nästan samma livscykel som människan. Med det menar jag 9 månader innan leken precis som ett barn som ligger i livmodern. Njae, ska väl inte svamla för mycket men det är en liknelse!?

Att abborren är en predator är ju väl känt, det var dock första gången jag hittade ett abborryngel i en abborrmage.

Nu till det allra roligaste!! Min fiskevän Robert har hamnat i ett riktigt 10+ stim av gäddor. I lördags krokade han en ståtlig gädda på 14400 gram som var kort men stabbig! Han har kämpat i massor av år och nu har det lossnat! Det var hans tredje 10+ gädda på några månader. Makke är nu akterseglad rejält av sin kompis och tvinnar säkert skägget i förtvivlan?

Häng med mig på ett spännande höstfiske!

Skitfiske och välkomna!

Mats

umeafishing.se och Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *