Prototyper

Fiskedag för själen

En ledig fredag känns riktigt bra emellanåt. Robert var inte svår att övertala heller. Båten full som vanligt och med ett viktigt extra batteri till elmotorn. VI blåste ut på Lake Tavelsjön och var extremt peppade. Vid första fiskeplatsen satte Robert ner elmotorn och jag skulle starta den. DÅ upptäcker jag att jag är utan livväst och på den hänger fjärrkontrollen. Bara att åka in och hämta dem, ajajaj förlorad fisketid!!

En betesbyggare i Umeå kontaktade mig i somras, han undrade om jag var intresserad av att testa lite prototypbeten. Självklart var jag det och igår var de i båten. Vi riggade spöna med de handgjorda betena. Robert hann inte ens ställa in rullen klart innan första gäddan satt på. (TYVÄRR INGA BILDER EFTER ÖNSKEMÅL FRÅN BYGGAREN) En gädda krossade dock ringarna på ett av betena så det var bara att byta.

6 snabba gäddor landades och sen dog det helt av. På ”bulle” lyckades jag lura en liten snipa. jag kände inte ens att den högg. Då förstår ni storleken på den. Jerk och spinnfisket sög totalt men jag lyckade landa en ännu mindre på ett custombete. Robert blev helt utan, frågan är om hans mörka gäddaura är tillbaks efter storfångsterna?

Dagens fångst blev ett bottennapp. Robert försökte sig på vertikalfiske efter gädda med framgången att det satt fast en göswobbler som nu är i ordning gjord och redo att användas!

Prototyperna ska testas ytterligare, förmodligen några timmar i helgen? Byggaren fick en kort redogörelse över telefon och var grymt nöjd. Det var även vi trots det usla spinnfisket och hösten kommer att bli spännande. Vattentempen var kring 11,5C och när den sjunker några grader till komer det att jagas friskt bland gäddor och abborrar!

Skitfiske och välkomna!

Mats

umeafishing.se och Twitter

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *