Var är tiden

Sakta, segt och långdraget

Nu har det fixats på huset i drygt två månader och resultatet blir väldigt bra. Nytt badrum, ett skjul på baksidan av huset för rening och tank. Med egen brunn behöver man lite andra grejor än i stan där allt är kommunalt! Den enda plumpen jag har gjort var att jag rev hallgolvet för tidigt. Dags för problemlösning med 130 år gamla golvplank som ska på plats. Vi har det vi gör i vinter!

Självklart innebär allt detta att fisket blivit lidande. Det finns hur mycket som helst att göra på en stor gård. Mycket att vintra och städa undan efter hantverkare och oss själva.

Jag har ju testat några nya prototyp wobblers från Jaraal som jag är väldigt nöjd med. Lite justeringar så kommer de att bli grymt bra. Fin gång i vattnet och de har gett bra med gädda på några korta pass. Bilder håller jag på, kanske hinner jag ut något pass till innan det blir för kallt. Jag hoppas få testa dem till vårfisket också så de får mer tid i vattnet!

Jag hade lovat Dockan ett pass i år. till slut klämde vi in en förmiddag och hade grymt roligt med frukost och gädda i båten. Hans leende vid drillningarna var oslagbar då det slog på regelbundet. Toppgäddan för dagen blev en 5,1 kg och 90 cm och tyvärr blev det den sista vi fick också.

Jag åkte ut själv i lördags, ingen ville följa med och Lena ville gå i skogen. En underbar dag på sjön blev det. Snön låg på marken men rampen var hur fin som helst. Alla sköter dock inte om sina grejor då det låg en halvdränkt båt kvar i vattnet! Såg även ett massivt stim med småfisk som letat sig in vid bryggan. Bra med betesfisk är det i sjön vilket ekolodet också ofta visar.

Det har alltså varit tidsbrist med fisket, självklart innebär det också att jag inte hunnit blogga något. OM gäddguden är med mig så hinner jag med något pass till. Då är det enklast att följa mig på Twitter som länkas nedan.

Skitfiske och välkomna!

Mats

umeafishing.se och Twitter

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *