Pissvakt till pistvakt

Förra helgen var jag pissvakt och skyddade ägorna mot adrenalinstinna skidåkare  Det var inte så jävla roligt att behöva stå och vakta vuxna människor. Undrar vad de skulle säga om jag skulle åka runt och pissa in mitt revir på människors tomter inne i stan.

Den här helgen skulle bjuda på nya utmaningar. Ett planerat ismete med Dockan ändrades till att arbeta på Äventyrsbacken i Kassjö. Felix och jag åkte dit, han visste vad han skulle göra. När jag frågade vad mitt uppdrag var så tittade Kicki konstigt på mig. Ett litet missförstånd mellan Darlingen och mig. Tydligen skulle jag vara där på söndag.

Nåväl, ett snabbt samtal till Dockan så var jag på väg ut på isen. Jag hittade alla grejor utom tafsarna och då är det ju kört. Till slut hittade jag dem och promenerade ner. Dockan anslöt efter ett tag och då hade jag släppt tillbaks några abborrar. Nytt hål och där fanns mörten. Ismetet var snabbt igång och enda oron var alla ilskna skotrar som ev kunde köra över grejerna! En liten slips blev det, inte ens lönt att dokumentera den. Något höjdarfiske blev det inte. Några vippor som reagerade men inget monsterfiske. Nöjda så avslutade vi med ett på återseende!

På söndagen åkte hela familjen till Äventyrsbacken för arbete. Darlingen servade och stod i kassan. Felix och jag skulle vara pistvakt. Dvs hjälpa till med krokarna som folk ska stå lutade mot för att komma upp. Det var riktigt roligt till hungern slog till, det kändes som att jag skulle spy. Det var riktigt roligt arbete. Tacksamma barn och föräldrar och trevliga arbetskompisar.

Snart ny vecka och mitt långa vik är snart slut! Undrar vad som händer då, någon som har en idé?

Skitfiske och välkomna!

Mats 

umeafishing.se och Twitter

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *