Blivande produkter

Tavelsjön bröt ovanligt tidigt, tänkte fiska där i torsdags men drivande is gjorde det omöjligt att sjösätta i rampen. Det är iofs bra att isen driver med de skiftande vindarna, då försvinner den ju fortare. Nödlösningen blev Hissjön, efter lite trassel med att hitta rampen så blev det då äntligen sjösättning.

IMG_1130

Jakten på en medfiskare började, Metal-Jens som tjatat om sjösättning i 2 veckor skulle åka med men bangade pga av dåligt väder! Löjligt, lite regn och vind samt samma temp i vattnet såväl som i luften. Kent, min trogna fiskevän förbarmade sig och vi fiskade runt och lärde känna sjön. Han hade en drillning där en liten slips hoppade av efter några meter. Händerna hade gjort sitt så vi avrundade efter ett givande pass.

Lite bättre väder på fredagen och rampen var öppen i Tavelsjön. Vertikalade några timmar på djupt vatten utan några större ekon eller hugg. Metal-Jens hade ordnat barnvakt och klev då äntligen ner i båten. Bättre väder för hans fiske? Vi nötte på med trolling och spinnfiske men det av inget. Jag valde att åka in i Avan där det visade sig vara två grader varmare. Där satt då första gäddan till slut, en kort liten tjockis som äter upp sig efter leken. Skönt att drilla fisk igen.

IMG_1138

Jag hade tänkt att meta på lördagen, kanske skulle det ge lite mer gädda? Ändrade planerna när Jari ”Jaraal” Aalto sms:ade, jag hade lovat honom att kolla sina wobblers i skarpt läge och så blev det. Fyra spön ute och det blev mer test av djupgång nu när jag har linräknarrullar på trollingspöna. Hans största wobbler går på 7-8 meter med 30 meter lina ute. Det är riktigt djupt, tror tyvärr att det var fel taktik med stora wobblers. Gäddan äter nog upp sig och vill nog ha mindre beten?

IMG_1150

Lördagen gav tre spinngäddor i båten, det kommer att bli fler och bättre framöver. Med ett gäng nya beten i beteshinken till mig så avslutade vi dagen. En bra dag där vi kunde spåna vidare på vårt framtida samarbete mellan betesbyggare och guide. Vem vet vart det bär, några 10+ gäddor eller kanske några stora abborrar?

Se fredagens trolling gädda HÄR

Se Jaraal´s spinngädda HÄR

Väl mött, skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se och Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *