Ordningen återställd

På vattnet igen!

De sista månaden har jag haft båten två omgångar på Snö & Sjö för något sorts elfel. Mats har gjort sitt och hjälpt mig så gott han kunnat, bra jobbat! Jag har tyvärr varit tvungen att boka om två fisketurer, lyckligtvis har de varit förstående och vi har bokat nya datum. Efter många om och men så verkar nu båtmotorn vara lagad och nu kan jag äntligen jobba igen!

Veckan som kommer blir fullt upp med fiske och det sista av fotbollen i Umeå FC efter massor av år. Några halvdagsbokningar fiske med nya och återkommande gäster. På mitt 13:e år som målvaktstränare i Umeå FC så slutar jag alltså. Det känns både vemodigt och skönt. Motivation och glädje krävs för att jobba för att träna/spela mot elitnivå. Det är något jag saknat det senaste året! Kroppen klarar dessutom inte av att stå och skjuta bollar 10 månader om året, då är det absolut inte lika roligt!

Båten sjösattes alltså under fredagen. Darlingen åkte med och hon börjar bli riktigt duktig på jargongen. Gliring efter gliring fick jag om fiskeplatser och utrustning. När jag jiggade in en 400 grams abborre så tystnade hon konstigt nog? Vi fiskade av några platser och det var ganska segt. Vi bestämde oss föra att åka till favoritstället, det var klokt. Ett gäng gäddor synade båten men höjdpunkten blev min abborre på 1040 gram fördelat på 44 cm. Darlingen drillade in en fin fyra kilos gädda som jag filmade, vet dock inte om jag får publicera det på webben!

13 07 12 0312

13 07 12 035

Den 11/7 är vår speciella datum. Den kvällen 1994 knackade jag på hennes dörr på Umedalen, sen dess har vi varit ett par. På torsdagen firade vi datumet med middag på Sagami och en lite pubrunda efteråt. På väg till bussen mötte vi några av mina gamla lagkompisar från Umeå FC som satt på Bishops arms. Stefan Hildingsson gillade säkert det sms jag skickade honom med bild på min fina abborre. Stefan, en bokning snart kanske?

Artikeln i Expressen blev ju dessutom riktigt bra! Det konstigaste var att de bekostade en fotograf som satt med mig i båten i 2,5 timme? Ändå valde de att publicera min egen bild som Felix tog på mig vid båten hösten 2010! Det är iofs en väldigt bra bild så jag förstår dem! Världen kan vara bra konstig men Jobline är nog nöjda!!16580g127cm

Det kommer mera!!

Väl mött, skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se och Twitter

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *