Dag till dag

Det är verkligen olika på olika dagar nu!

I söndags var fisken helt galet, måndagsfisket blev verkligen uselt och tisdagen blev väl sådär!

Niklas och Janne klev i båten för en andra gång inom ett år. Förra årets hugg från en 10+ gädda satt i Niklas och han var otroligt på hugget. Trolling i varierade farter och spinn på djupt vatten och stora ekon skulle ge PB. Tyvärr hade jag fel beten med mig och där kan fisket ha blivit jinxat! Regn och en hård västlig vind gjorde det grymt svårt med allt fiske. Vi nötte på med några småhugg och en drillad gädda som hoppade av. Alla mina platser visade fisk på ekolodet men ingen var intresserad av några beten. Mitt grund gav till slut resultat, en fin abborre på 540 gram högg på en spinnare.

13 07 15 0511

Niklas var ändå glad men tyvärr blev det den enda i båten. När vi tackade för oss sa de -vi ses nästa år! Nått intryck har jag iaf gjort och fisket är ju normalt bra i Tavelsjön!

Tisdagmorgonen bjöd på nya gäster och ÄNNU hårdare vind än måndagen. Lina och sonen Ville bjöd sin man/pappa Mattias på födelsedagsfiske. Jag hade ingen aning att det var han men vi känner varandra sen många år. Dessutom är  Mattias bror till Peter som besökt mig två gånger tidigare!

Vi körde igång med trolling efter det vanliga säkerhetssnack och den information jag har med gäster i båten. Fyra wobblers skar fint nere i djupet och det dröjde inte länge förrän det blev hugg. Mattias kastade sig på spöet efter min kommentar om FISK! Han snodde Linas spö och drillade en gädda i 2 kilos klassen som släppte när jag höll i tafsen. Det var hopplöst med vågor och vind vilket innebar taktikbyte!

13 07 16 006

Vi sökte upp lä för spinn, pimpel och metefiske. Gästerna började kasta och det var ganska dött. Jag började pimpla för en liten mört. Det högg dock på en fin abborre och sen var det igång. Förvånansvärt bra fiske hade vi, några smågäddor och en påse med matfisk tog de med sig hem.

13 07 16 024

13 07 16 035

13 07 16 032

Vi avrundade dagen med fortsatt hård vind, solen hade dock tagit sig fram och värmde riktigt skönt! Dessutom måste jag ju bara gilla Villes mössa. Målvakt som han är och deltagit i Umeå FC akademi några gånger.

Närmaste dagarna blir det avslut med tränarna, Mackan och målvakterna i Umeå FC. Några timmars fiske kan jag bjuda på som avslutning!. Bra människor i båten är alltid trevligt! Sista träningen är gjord och på söndag mot Västerås blir jag avtackad i halvtid efter 19,5 år i klubben!

Väl mött, skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se och Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *