13 på 26

Fullt i båten under veckan

Eftersom jag ska sluta med fotbollen så kände jag för att bjuda på lite fiske. På torsdagen var familjen i Flarken hos kompisar. Eftersom jag utlovat fiske så stannade jag hemma. Tränarna skulle komma på kvällen och då passade det bra att åka ut med Dockan innan. Pimpel och flötmete funkade bäst där han blev frälst på mete med betesfisk. Vi avslutade med ”fultrolling” där det till slut fick drillas en gädda och han var grymt nöjd. Det var lite segt under eftermiddagen men en påse abborre fick han med sig hem.

13 07 18 006

Byte i båten där Johan, Danne och Mackan klev i vid sjutiden. Dockan hann blöta ner hela gänget genom att sänka brygga där alla stod när han klev ur båten. Bryggan klarar inte fyra personer på en kvadratmeter. Vi började iaf med trolling där Mackan till slut fick drilla sin gädda. Det största var ändå att han höll i gäddan själv där stoltheten och glädjen lyste om honom.

13 07 18 078

Jag var rätt sliten efter timmarna i båten och den hårda vinden. Vi åkte norröver i Tavelsjön för lite fiske i lä. Några abborrar och gäddor till blev det men Danne hade svårt att få fisk. Han blev inte utan men det var väl ingen drömfisk precis!

13 07 18 138

Fredag morgon och mina målvakter Vlado och Korre åkte ut med mig. Jag var så less på det usla gäddfisket att jag valde att fortsätta med abborre. Pimpelspöna åkte fram och mörtar kom upp. Jag riggade ett flötmete och fick direkt hugg, en gädda i båten direkt var en underbar överraskning. Totalt landade jag 4 gäddor och en abborre på mete. Det gick riktigt bra och de drillade mört, abborre och gädda. Fisket efter gädda under dagen var hur bra som helst utan några större storlekar.

13 07 19 050 13 07 19 026

Film på en av metet kommer framöver på min kanal på youtube. Självklart länkar jag på Fiskebloggen när det är publicerat.

Under veckan hade jag totalt 13 personer i båten. Jag spenderade 26 timmar i båten under fyra dagar. Mör i kroppen med ett fiske som inte var speciellt bra. Jag har haft mycket trevligt och de hoppas jag att alla andra också haft!

Väl mött, skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se l Twitter l Youtube

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *