Hoppande gäddor

Otroligt segt och trögt!

Varmt och skönt både i vattnet och luften. Trodde både under lördagen och söndagen att jag skulle få ett abborrbonanza utan dess like. Självklart har jag fått schyssta matfiskar men inte det där hugget som jag fick förra på veckan på poppern. Syd och sydostlig vind vände på kvällen till ostlig. En som jag tycker fullkomligt värdelös vind för fiske. Har absolut inge bra erfarenheter från ostligt!

Smågäddorna har iaf varit trevliga att fiska. Lördagen gav ju en femkilos gädda på flötmete med UL-spöet. det är alltid roligt att få stor fisk på lättaste grejorna.

13 07 27 019

Efter det fick jag rigga om hela metet. Förstört flöte och en tafs som såg ut som en berg och dalbana. Söndagen gav också en fisk på samma mete. Tyvärr brakade allt in i ett gäng stockar som finns på Favoritkanten. Förlorad rigg så det var bara att knyta om. Vinden mojnade och det var bara krusningar på ytan.

Poppern åkte på igen utan några direkta hugg. En hel drös med gäddor hoppade dock och missade poppern flera gånger. Jag har nästan glömt bort hur kul det är med ytbeten. Jag måste nog skaffa några till och lägga mer tid på det fisket.

En bogsering blev det på Tavelsjön under lördagen. En krånglande gammal Mercury ville inte starta! Jag hoppas samtidigt att den karman av bogseringen inte ger mig mer motorbekymmer!

13 07 27 026

Väl mött, skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se l Twitter l Youtube

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *