Gösjakt

Förra veckan var helt sanslös!

På fyra dagar gjorde jag 38 timmar i två sjöar! En riktigt läcker solglasögonbränna fick jag på köpet. Trehörningen fick 18 och Pengsjön 24 timmar. Allt i jakten på ny produkter och en ny art. Gös ska finnas inplanterad i bägge sjöarna.

Trehörningen gick inte så bra. Några slipsar på trolling och jag såg ju faktiskt tre abborrar som följare! Många fina spår lades i plottern som kommer väl till användning framöver!

Pengsjön var riktigt spännande, djupt i mitten och sluttande på långsidorna. Dagfiske fungerade inte så bra med trolling. Jiggar på vertikal gick desto bättre. Njae, bättre? På lördagen högg det på en av mina jiggar och jag är helt fast! Vilket fart och kraft, jag hann inte ens med.

På söndagen klev farbror Frej i båten, en rutinerad fiskare som fiskar allt. Från Uppsala hade han erfarenheter som jag har stor nytta av. Trolling gav inget som väntat, jiggarna svarade gösarna desto mer på. Jonas drillade en gös på 1,5 kg som hoppade av 1,5 meter från båten. Det finns gös!! Dessutom hade vi flera hugg på jiggarna vid olika drifter på sjön. Drifter innebär att man släpar jiggen efter båten utan att någon motor används, endast vinden är aktiv!

En sju kilos gädda ville vara med och leka, glädjande nog släppte den vid båten när Jonas höll i tafsen. Bra snitt på lätt utrustning har det blivit i år. 2 st 7 kgs och en 5 kgs är helt ok!

Fredagskvällen är en gösbokning, då blir det kvällsfiske med trolling och vertikal. På lördagenmorgon så åker jag och Darlingen till Pengsjön för fortsatt jakt och produktletning!

Väl mött, skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se l Twitter l Youtube

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *