Kvällsgös

Kvällspass i jakten på gös.

Förra helgens timmar i Pengsjön gjorde mig trygg nog att ta en bokning på gösfiske. Pär som är gift med en kompis till Darlingen var otroligt peppad. Jag hade avslutat mitt sista målvaktspass och satt i bilen när han ringde. Han ville starta tidigare vilket passade mig alldeles utmärkt. Snabbt var jag hemma och packade båten med allt nödvändigt. Hade jag varit stressad hade jag säkert missat jigglådan som låg kvar i lusthuset.

Pär svängde in på gården och vi kunde åka en timme tidigare. Bilresan dit blev perfekt att delge några av mina råd och tips som jag lärt mig. Bilen ville verkligen vara med och kokade inte en gång. Sjösättningen gick smidigt och första platsen jiggades av utan något på kroken. Vi flyttade oss uppåt den västra kanten och släppte ner jiggarna. Två kvicka hugg efter varandra hade Pär. Första gången klev den av tidigt och andra gången gick en stinger sönder och kroken var borta! De finns där!

Ingen lycka men vi närmade oss trollingtider vilket enligt alla ska börja kring 20:00. Fyra wobblers släpade bakom båten och vi passade på att käka lite. Plötsligt plaskade det till och en 20 cm gädda satt krokad. Inte långt efter blev det likadant och till slut en tredje gång. Trolling gav inget så vi fortsatte med vertikalspöna och jiggarna.

Tyvärr blev det inget mer men aktiviteten var klart mycket bättre på kvällen än på dagen. 9 trevliga timmar i båten var slut, vi åkte hemåt väldigt nöjda och glada.

Några timmar senare skulle Darlingen och jag återvända. Hon var väl inte direkt imponerad till en början men de sista två timmarna! Då var hon på helspänn, hon hade känt de mäktiga huggen dessvärre utan fisk. Jag har en känsla av att hon gärna återvänder, det ska jag göra!!

Väl mött, skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se l Twitter l Youtube

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *