Så bra, JA!!

Då var det fisk i båten.

Nya arter är inte lätta att fiska. Många timmar läggs runt världen på att lära sig ett nytt vatten och arter.

Jakten på min nya art gös i Pengsjön är för mig en succé. Att jag så snabbt skulle få fisk hade jag inte väntat mig. Ganska skönt att det är en liten sjö, det är väldigt lätt att ta sig runt. Att växla mellan trolling & vertikal på olika ställen går snabbt. Statistiken har varit viktig för detta fiske.

– ca 20 timmar trolling, 29 timmar vertikal
– 42 timmar till första gösen
– 47 timmar till andra gösen totalt
– 49 timmar i båten på fem dagar
– 18,6c i vattnet
– inget regn 😀

JP och jag sjösatte i Pengsjön kring 14:00 på onsdagen, 1,5 timme tidigare än planerat. Vi kan båda styra våra tider så det blev perfekt. Skönt väder och inte så farlig vind, det var ganska varmt. Vi började att drifta av sjön från norr till söder för att till slut vertikala där Darlingen hade sina hugg.

13 08 14 001

 

Inte långt därefter krokade jag min första hugg. MEN!! Det gick inte att veva, linan var snurrad runt spöet och rullen strulade. JP kastade sig nästan över relingen och skrek jag handlinar den, jag har den svarade jag hade den och började veva. Äntligen glider den första gösen upp vid båten, ett gälgrepp senare och vi båda jublar i båten med en high five!

Kopia av 13 08 14 008

 

Vi vertikalade av några platser till med några nafs som resultat men ingen fisk. Mörkret började lägga sig så vi bytte till trolling! De parallellkopplade batterierna höll sig väldigt bra. Elmotorns kablar kopplar jag + till första och – till andra batteriet.

13 08 14 003

 

Det plaskade till i ytan och vi hade hugg, JP krokade av den minsta gädda jag haft i båten. Vi trollade oss fram till det område där Pär hade haft sina hugg. Jag sa det och 20 sekunder efter satt en ny fisk på kroken. En gös gled upp bakom båten och vi jublade igen, där fick JP en ny art också! Båda gösarna var 60 cm, den sista vägde 1,73 kg men min gösvikt vet jag inte eftersom jag använde C&R!

13 08 14 050

 

Vilket suveränt fiske! Jag älskar jakten, att de är så kinkiga och man måste leta och locka dem till hugg. Det är ingen spännande fisk att drilla men ack så rolig fångst! Stor omväxling till gädd och abborrfisket som nästan är fångstgaranti.

De senaste veckorna har jag fyllt på lådorna med nya och begagnade wobblers samt en drös med olika jiggar. 28 st gösjiggar är på väg hem, de kommer att hjälpa mig till nya framgångar. Det viktigaste är att jag lärt mig Pengsjön och vilken taktik som fungerar. MEN, det finns inga garantier!!

Nu börjar höstfisket, det blir otroligt spännande!

Väl mött, skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se l Twitter l Youtube

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *