Malmö, sämst när det gäller.

Malmö Redhawks gick inför säsongen ut och slog sig på bröstet och sade.
”Här är vi, och vi kommer att vinna hela Hockeyallsvenskan”.

Och ja, det var precis vad jag trodde också. Efter ett antal dåliga säsonger där laget stått för den ena besvikelsen efter den andra så trodde jag faktiskt att i år var året. Man har på papperet en utsökt blandning av allt som krävs och det klart bästa laget. Men än en gång så underpresterar Skåne-laget när det gäller som mest, i slutet av säsongen. Först ställde man till det för sig själva och tappade på egen hand en topp2 placering i grundserien så att man tvingades gå igenom en plågsam slutspelsserie. Och ikväll så ställde man till det ÄN mer när man tappade en 2-0 ledning och i den sista perioden spelade 0-4 mot Rögle BK.

Och jag gömmer ansiktet i händerna, FAN. Jag vill verkligen inte att Rögle BK ska tråckla sig upp i år. Tyvärr så har lagets två tidigare sejourer i SHL varit stora besvikelser där laget inte ens försökt spela hockey. Det krävs lag som kommer upp med högre målsättningar än att bara hålla sig kvar, se Örebro och Växjö.

Malmös saga är snuskigt lik Skellefteås när de år efter år var bäst men gick ner sig när det krävdes som mest, sämst när det gäller.

Malmö Redhawks – Rögle BK 2-5.
Ja som texten ovanför beskriver så var detta en stor besvikelse för Malmös supportrar, för laget och för mig. Jag vill verkligen att Malmö ska ta klivet upp, det är en förening som hör hemma i SHL med en Arena i världsklass. Och ikväll så gavs man ett gyllene läge att ta tre poäng när Jakob Lilja stod för säsongens fulaste tilltag när han tappade huvudet totalt och crosscheckade Jens Olsson i nacken bakifrån. Blir inte det där en avstängning säsongen ut så har discplinnämnden helt tappat mitt förtroende.
Den som jublar mest? Johan Forsberg, nu slipper han titeln som säsongens fegaste spelare.

BIK Karlskoga – Björklöven IF 1-2 sudden.
Något av en skräll när Björklöven tog två poäng i erkänt svårspelade Nobelhallen. Men Umeå-laget kommer från en bragdartad säsong och har ett GO i laget som få andra lag har. Vart resan bär dem är oskrivet, tänk om. TÄNK OM man går upp i SHL. Fy vilka häftiga derbyn som väntar då.

Mora IK – Vita Hästen 2-3 sudden.
Vita Hästen tog två viktiga poäng i bortamötet mot Mora, som jag tror kommer bli seriens slagpåse. Man startade hockeyallsvenskan imponerande men har tappat allt och känslan är att de bara väntar på att säsongen ska ta slut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *