Skellefteå AIK fick dubbla anledningar att jubla – tre poäng och Möller nära comeback

Skellefteå AIK inledde sin roadtrip med att plocka tre viktiga poäng i Dalarna, i en match där laget aldrig kom upp i nivå men ändå gjorde nog för att vinna – men om inte insatsen gladde någon så gör Oscar Möllers besked det. Skarpskytten återvänder till träning nästa vecka och kan snart göra comeback.

Till att börja med.

Situationen där Katic tacklar Johan Olofsson skulle kunna rendera i två minuter, då backen faktiskt lättar från isen i tacklingsmomentet och därmed gör sig skyldig för två minuter. Något som nog ingen hade klagat på.

5+20 för Checking to the Head däremot, nej. Det finns ingenting i Katics tackling som rättfärdigar denna påföljd och en enkel titt på reprisen räcker för att förstå det.
Tidigare under säsongen har domarna ofta använt mediakuben för att bedöma situationer och hade de gjort detta på isen i dag så hade de aldrig kunnat dela ut ett så hårt straff på en så pass obetydlig tackling.

Nog om det. Jag talar gärna inte om domarinsatser, vi lämnar det.

1-3 borta mot Leksands IF och ett, till största delen, väldigt uselt spel över hela isen är ingenting att ta med sig till de resterande matcherna av grundserien. I kväll fungerade egentligen ingenting, men tre poäng är det viktigaste nu när tabellen ser ut som den gör och fram till slutspelet får det egentligen se ut hur det vill så länge just poängen trillar in.

Förutom Mark Katics framspelning, Jocke Lindströms avslut och Bud Holloways dito tar jag inte med mig något mer från denna match – och det ska inte Skellefteå AIK göra heller.

Vad de dock kan ta med sig från dagen är Oscar Möllers besked från gårdagen, något ni kan läsa mer om här. Nästa vecka ansluter storstjärnan till laget och rätt snart efter det är han tillbaka i matchspel. En förstärkning som ger ett redan starkt lag ännu en dimension och precis den boost som behövs inför slutspelet där Oscar Möller kan bli en skytt som bär laget hela vägen.

Möllers återkomst betyder inte bara att laget får tillbaka en stark målskytt. Nej, med honom i laget får anfallet ytterligare bredd och plötsligt kan tränartrion bygga två starka, offensiva, enheter.

Mer om Möllers återkomst senare, för i kväll nöjer vi oss så här och säger: Välkommen åter, Oscar!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *