Skellefteå:s backkris blir allt värre – nyförvärvet saknas mest troligt mot Färjestad

På bara ett par dagar har såväl Anton Öhman som Marcus Pettersson försvunnit ur matchtruppen för resten av säsongen med respektive skador som anses för allvarliga för att de ska kunna användas något mer i vår – till morgondagens match kan också nye backen Mark Katic läggas till på frånvarolistan och Skellefteå AIK har isåfall bara sex ordinarie backar att tillgå.

Elithockeybloggen får tag på Karin Rundblad när hon befinner sig på en lunchpromenad, och hon ger det senaste beskedet om Mark Katic – som inte fanns med på dagens träning, något ni kan läsa om här.

– Han hade en annan fysisk status än spelarna i vår trupp då de har bedrivit en annan träning i hans förra klubb än vad vi gör här och för att säkerställa att han ska hålla över hela slutspelet så ställde vi av honom från dagens träning. Av säkerhetsskäl.

Kommer han att spela i morgon?

– Nej, jag skulle bli väldigt förvånad om han är med då. Vi måste se det långsiktiga och då kan vi inte släppa ut honom på isen som han är nu.

Som han är nu?

– Som jag sa så kommer han från en helt annan typ av träning och vi har historiskt sett att nya spelare som kommer till oss går sönder om vi använder dem fullt ut direkt. Vi vill att han ska få komma in i vår kultur och att han håller över hela slutspelet.

Kommer han att kunna spela i någon av veckans matcher?

– Vi utvärderar dag för dag, men jag skulle inte bli förvånad om han vilar hela veckan.

En tung smäll för Skellefteå AIK som med fem omgångar kvar inte ens är på säker mark för att nå kvartsfinalplats, och alla matcher som återstår blir en kamp dels för att säkra just en plats i kvarten – men även för att avancera minst två placeringar för att säkra hemmaplansfördel i åtminstone första omgången.

Sedan tidigare saknas ju, som bekant, Marcus Pettersson och Anton Öhman – vilket betyder att man i morgon bara har Fredrik Lindgren, Sebastian Aho, Emil Djuse, Filip Berglund, Niclas Burström & Johan Alm att tillgå från den ordinarie backuppsättningen.

Tungt, tungt, för Skellefteå AIK som fortsätter att förföljas av spöken i år.

4 kommentarer

  1. Tunn trupp & obefintlig framförhållning kännetecknar hela den här säsongen. Hejdlösa optimistkalkyler passar bättre för Triss-lotter än SM-guld…

  2. Pingback: Nya backproblem – nyförvärvet saknas: ”Kan inte släppa ut honom på isen” | Hockeysverige

  3. Pingback: Nya backproblem – nyförvärvet saknas: ”Kan inte släppa ut honom på isen” | Hockey Time

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *