Skellefteå:s backkris blir allt värre – nyförvärvet saknas mest troligt mot Färjestad

På bara ett par dagar har såväl Anton Öhman som Marcus Pettersson försvunnit ur matchtruppen för resten av säsongen med respektive skador som anses för allvarliga för att de ska kunna användas något mer i vår – till morgondagens match kan också nye backen Mark Katic läggas till på frånvarolistan och Skellefteå AIK har isåfall bara sex ordinarie backar att tillgå.

Läs mer

Skellefteå AIK fick dubbla anledningar att jubla – tre poäng och Möller nära comeback

Skellefteå AIK inledde sin roadtrip med att plocka tre viktiga poäng i Dalarna, i en match där laget aldrig kom upp i nivå men ändå gjorde nog för att vinna – men om inte insatsen gladde någon så gör Oscar Möllers besked det. Skarpskytten återvänder till träning nästa vecka och kan snart göra comeback.

Läs mer

Skellefteås två stjärnskott aktuella för VM i vår – hyllas av förbundskapten Grönborg

OBS: Bilden är ett montage.

OBS: Bilden är ett montage.

När Skellefteå AIK i går hämtade igen, men tappade segern, mot Växjö Lakers så gjorde man det inför ögonen på Tre Kronors förbundskapten – och på isen höll Rikard Grönborg lite extra koll på två spelare i Skellefteå AIK:s lag:
– Både Sebbe (Aho) och Pär Lindholm är intressanta spelare för oss och kommer finnas med i diskussionerna framåt våren.

Läs mer

Stjärnbacken lämnar Skellefteå AIK med nio dagar kvar innan transferfönstret stänger

Kyle Cumiskey kom till Skellefteå AIK som en av hela SHL:s mest prestigefyllda värvningar, en back som samtliga lag hade velat ha i sitt lag. Den skadeförföljda backen har dock inte alls gett valuta för pengarna och på grund av sin skada endast spelat tolv matcher. Nu lämnar han klubben, och trots att han knappt har spelat lämnas också ett stort hål i backuppsättningen.

Läs mer

Skellefteå AIK fortsätter att förföljas av skador – tre ”nya” på listan till i kväll

Säsongen 16/17 har utvecklats till en skadeföljetong av sällan skådat slag då laget i nästan varje match haft en hel femma av nyckelspelare på skade- och frånvarolistan. Nu står det att klart den listan till i dag har adderats med tre namn, och totalt sett har Skellefteås nyckelspelare tillsammans missat 93 (!) matcher den här säsongen.

Läs mer

Ett skrivet kontrakts icke existentiella värde – är det så vi vill ha det?

En signatur på ett papper, ett flerårskontrakt som får fans att jubla – men hur mycket värt är egentligen ett skrivet kontrakt? Inte så mycket. Inte så mycket alls för att vara korrekt, kolla bara på Mattias Ritola som nu brutit sitt femte kontrakt på sex säsonger. Borlängesonen personifierar ett kontrakts icke-värde.
Är det så vi vill ha det?

Läs mer