Skellefteås två stjärnskott aktuella för VM i vår – hyllas av förbundskapten Grönborg

OBS: Bilden är ett montage.

OBS: Bilden är ett montage.


När Skellefteå AIK i går hämtade igen, men tappade segern, mot Växjö Lakers så gjorde man det inför ögonen på Tre Kronors förbundskapten – och på isen höll Rikard Grönborg lite extra koll på två spelare i Skellefteå AIK:s lag:

– Både Sebbe (Aho) och Pär Lindholm är intressanta spelare för oss och kommer finnas med i diskussionerna framåt våren.

Pär Lindholm och Sebastian Aho har båda två redan slagit sina personliga poängrekord i SHL, båda står noterade för 28 poäng med åtta omgångar kvar av grundserien. Detta har inte passerat omärkt förbi och när Rikard Grönbog i går fanns på plats i Skellefteå Kraft Arena så var det just Pär och Sebastian som hade förbundskaptenens intresse.

– Sebastian har ju varit med oss två vändor nu och visat framfötterna där. Det är en spelare som vi hoppas och tror kan ta ytterligare steg internationellt så han är väldigt intressant för oss, säger Rikard och fortsätter:

– Sen har ju Pär Lindholm varit riktigt bra den här säsongen, och framförallt på sistone, så det är en spelare som har väckt ett intresse från vårt håll. Han känns internationell i sitt spel.

Rikard Grönborg har redan hunnit med att coacha Sebastian Aho i landslagsdressen under flera turneringar och camper i J20-landslaget – men förbundskaptenen är imponerad över de stora kliv som Sävar-sonen tagit sedan dess:

– Han har ju blivit bättre på allt, men framförallt fysiken. Det ser man både här i kväll och de gånger han varit med oss nu i vinter. Han är mycket starkare både med och utan puck. Det är ju just fysiken som han kanske behövde utveckla mest också, så det är en trevlig syn.

Pär Lindholm har aldrig representerat Tre Kronor i seniorsammanhang, men har tre U19-landskamper på sitt CV – när han möts av informationen om att han kan bli VM-aktuell blir han också märkbart stolt.

– Det skulle ju vara hur häftigt som helst, det är något alla drömmer om. Att få spela för sitt land i en så stor turnering.

Hur stolt skulle du vara över att bära de tre kronorna i vår?

– Lika stolt som jag är över att bära Skellefteå AIK:s klubbmärke, oerhört.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *