Stjärnbacken lämnar Skellefteå AIK med nio dagar kvar innan transferfönstret stänger

Kyle Cumiskey kom till Skellefteå AIK som en av hela SHL:s mest prestigefyllda värvningar, en back som samtliga lag hade velat ha i sitt lag. Den skadeförföljda backen har dock inte alls gett valuta för pengarna och på grund av sin skada endast spelat tolv matcher. Nu lämnar han klubben, och trots att han knappt har spelat lämnas också ett stort hål i backuppsättningen.

Kanadensaren är en av Skellefteå AIK:s främsta backvärvningar någonsin och backen som för bara två säsonger sedan fick lyfta Stanley Cup har i fullt fysisk form en nivå i sig som få på denna sida den atlantiska pölen kan matcha.

– Kyles tidigare operationer gör att hållbarheten över match och över säsongen tyvärr inte räcker till. Kyle och vi i det medicinska teamet har gjort allt i vår makt för att få det att fungera, men det gör tyvärr inte det, säger Karin Rundblad till Skellefteå AIK:s hemsida.

Skellefteå AIK:s förlust av Kyle Cumiskey är inte ett slag enbart mot klubben och fansen, det är ett slag mot hela SHL då backen är en attraktion som trots att han bara spelat på 50 procent av sin förmåga ändå hunnit med att glänsa i de få matcher det blev. En 100 procentig Cumiskey hade varit värd entrépengen oavsett arena.

I och med detta besked står Skellefteå AIK just nu bara med sex hela backar (Anton Öhman, Filip Berglund, Sebastian Aho, Fredrik Lindgren, Niclas Burström & Marcus Petterson). Även när Niclas Burström och Emil Djuse återvänder från sina respektive skador är det en relativt tunn backuppsättning i SHL-mått och redan innan dagens nyhet har jag här på Elithockeybloggen textat att man måste förstärka där bak för att nå långt i slutspelet.

– Kyle är en exceptionellt duktig hockeyspelare som vi gärna haft kvar i truppen, men han kommer inte att kunna spela mer den här säsongen och därför väljer vi att avsluta kontraktet redan nu, meddelar sportchefen Mikael Lindgren.

Nu fordras förstärkning än mer, och med bara nio dagar på sig att hitta denne ersättare har Micke Lindgren nu rejäl press på sig att leverera. Det kan vara skillnaden mellan guld och tidig semester.

Tänk om detta hänt innan Nick Bailen valde Växjö Lakers, till exempel.

Fyra poäng fördelade på ett mål och tre assist blev Kyle Cumiskeys facit i Skellefteå AIK på sina tolv spelade matcher.

 

1 kommentarer

  1. Vad ska man säga….som inte redan är sagt? Många ,både i pressen, gator och kök har hela hösten ropat ” vargen kommer”. Och nu kom han. En chansning som inte gick hem. .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *